ПАОК довео Пријовићеву замјену!

Платио га 2. 000. 000, дао му „деветку“.  Збигњеву Боњеку се не свиђа избор клуба. . . !

Фудбал 21.01.2019 | 10:45
ПАОК довео Пријовићеву замјену!
Почиње ПАОК живот без Александра Пријвовића. А кренуо је и да се троши новац од трансфера српског нападача у Саудијску Арабију. Солунски клуб приходовао је 10.000.000 евра на име обештећења за српског голгетера, а петину је издвојио да му нађе замену, пошто је уговор потписао Карол Свидерски.

У питању је 21-годишњи центарфор, пристигао из Јагјелоније. Пољаци су добили 2.000.000 евра, а сам играч потписао је уговор до јуна 2022. На тај начин тим румунског стратега Развана Луческуа добио је природну замену у шпицу, а и челници ПАОК-а надају се да ће Свидерски бити приближно ефикасан као Пријовић и да ће формула Пољска – Грчка опет „упалити“. Уосталом, одмах суму дали „деветку“, која је годину дана била заштитни знак некадашњег голгетера Легије продатог Ал Итихаду.

За потпис Свидерског борили су се још Ђенова и Штутгарт, међутим, биће да је Каролу досадило да игра у тиму који не може да освоји титулу (двапут са Јагјелонијом био вицешампион), такву шансу не би имао у Италији или Немачкој, па Грчка делује као разуман избор. ПАОК на почетку другог круга првенства има чак осам бодова више од Олимпијакоса и лепу шансу да први пут после 1985. освоје титулу.

Мада, има и оних којима се не допада што је стрелац 25 голова на 128 утакмица за Јагјелонију прешао у ПАОК.

„Не свиђа ми се избор који је Свидерски направио. Нека ме убеди да грешим“, огласио се легендарни нападач Збигњев Боњек, актуелни председник ФС Пољске.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар