PAOK doveo Prijovićevu zamjenu!

Platio ga 2. 000. 000, dao mu „devetku“.  Zbignjevu Bonjeku se ne sviđa izbor kluba. . . !

Fudbal 21.01.2019 | 10:45
PAOK doveo Prijovićevu zamjenu!
Počinje PAOK život bez Aleksandra Prijvovića. A krenuo je i da se troši novac od transfera srpskog napadača u Saudijsku Arabiju. Solunski klub prihodovao je 10.000.000 evra na ime obeštećenja za srpskog golgetera, a petinu je izdvojio da mu nađe zamenu, pošto je ugovor potpisao Karol Sviderski.

U pitanju je 21-godišnji centarfor, pristigao iz Jagjelonije. Poljaci su dobili 2.000.000 evra, a sam igrač potpisao je ugovor do juna 2022. Na taj način tim rumunskog stratega Razvana Lučeskua dobio je prirodnu zamenu u špicu, a i čelnici PAOK-a nadaju se da će Sviderski biti približno efikasan kao Prijović i da će formula Poljska – Grčka opet „upaliti“. Uostalom, odmah sumu dali „devetku“, koja je godinu dana bila zaštitni znak nekadašnjeg golgetera Legije prodatog Al Itihadu.

Za potpis Sviderskog borili su se još Đenova i Štutgart, međutim, biće da je Karolu dosadilo da igra u timu koji ne može da osvoji titulu (dvaput sa Jagjelonijom bio vicešampion), takvu šansu ne bi imao u Italiji ili Nemačkoj, pa Grčka deluje kao razuman izbor. PAOK na početku drugog kruga prvenstva ima čak osam bodova više od Olimpijakosa i lepu šansu da prvi put posle 1985. osvoje titulu.

Mada, ima i onih kojima se ne dopada što je strelac 25 golova na 128 utakmica za Jagjeloniju prešao u PAOK.

„Ne sviđa mi se izbor koji je Sviderski napravio. Neka me ubedi da grešim“, oglasio se legendarni napadač Zbignjev Bonjek, aktuelni predsednik FS Poljske.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar