БЕЛ: Порази Брижа и Андерлехта!

Брижу пресела пролећна премијера! Шарлроа изненадио шампиона Белгије.  Почео нови фудбалски живот Ивана Обрадовића! Српски бек на терену први пут после девет месеци!

Фудбал 20.01.2019 | 21:05
БЕЛ: Порази Брижа и Андерлехта!
Шта се то ког ђавола догађа са Брижом? Шампион Белгије који је у уводних десет утакмица постигао 30 голова напрасно је заборавио да игра фудбал, па имамо невероватан пад у резултатима који је кулминирао заостаком од чак десет бодова за лидером Генком.

Наравно, ништа још није одлучено, у Белгији се бодови деле пред почетак плеј-офа, али премијерни наступ пред својом публиком и пораз од екипе Шарлроа (0:1) никоме на стадиону Јан Брејдел данас није пријао.

Гости су на време постигли водећи погодак, штопер Анхела је у 18. минуту матирао голмана Брижа Хорватаи то је отприлике било то што се гостију тиче. Остатак утакмице протекао је у надмоћности домаћина који је три пута погодио оквир гола, али ниједном лопта није успевала да погоди мрежу.

Општи утисак је да су фудбалери  хрватског стручњака Ивана Лека данас уложили премало напора да би тирјумфовали и да ничим на терену нису показали да заслужују да освоје бар бод. Посебно су очајни домаћи играћи били у првих 45 минута које су обележили игром са мноштвом нетачних пасова и лоших додавања.

Једино је најбољи стрелац Ханс Фанакен нешто покушавао, а домаћину није помогао ни улазак Шријверсаса клупе у наставку, пошто нису успели да откључају браву солидног голмана гостујућег тима Пенетоа. Шарлроа је овом победом стигао на границу плеј-офа и лепо је започео пролећни део сезоне.

Почео нови фудбалски живот Ивана Обрадовића! Српски бек на терену први пут после девет месеци!

Тријумф на крају 2018, над Бевереном, испоставио се као шарена лажа за навијаче Андерлехта. Славни блегијски клуб не може да се састави ове сезоне, па се на гостовању Генту вратио старим навикама и захваљујући голу новајлије из Кристал Паласа, Александра Серлота, претрпео пораз  – 0:1.

Чак пети у последњих седам утакмица. У међувремену само поменуто славље над Бевереном и реми са Шарлроом у Бриселу. Јасан показатељ да екипи не иде, упркос смени тренера и ангажовању Фреда Рутена. Холанђанин је дебитовао неуспехом на Геламко арени, дозволио данашњем ривалу да га бодовно стигне, а лидеру Генку да увећа предност на чак 17 корака, те иако следи плеј-оф и деле се бодови, тешко да Љубичасти могу да подвига од пре неколико сезона кад су у доигравању освојили титулу.

За навијаче Андерлехта, ипак, има лепих вести. После тачно девет месеци у тим се вратио Иван Обрадовић. Као што је и најавио током припрема у Шпанији, некадашњи репрезентативац Србије је добио поверење новог шефа стручног штаба и нашао се у стартних 11 први пут јод од 21. априла претходне године и гостовања Генку. У међувремену је био у немилости бившег стратега Хајна Ванхенцбрука, данас је на терену провео свих 90 минута и ако овако настави у потпуности ће се вратити на фудбалску мапу. Вероватно и препоручити себе будућим послодавцима, имајући у виду чињеницу да му на лето истиче уговор са Белгијанцима.

БЕЛГИЈА 1 - 22. коло

Петак

Сент Труден - Генк 2:1 (1:1)
/Ботака 2, Боли 71 - Самата 29, Тросар 75, Ендонгала 79/

Субота

Стандард - Кортрајк 2:1 (0:1)

Еупен - Локерен 4:1 (2:0)
/Фали 5, Марех 30, Блондел 59 и 62 - Резничек 65/

Беверен - Серкл Бриж 1:1 (0:0)
/Омоло 51 аг - Кардона 72 пен/

Зулте Варегем - Антверпен 1:2 (0:1)
/Бонгонда 90 - Мбокани 41, Рафаелов 45/

Недеља

Клуб Бриж - Шарлроа 0:1 (0:1)
/Анхела 18/ 

Гент – Андерлехт 1:0 (0:0)
/Серлот 75/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар