BEL: Porazi Briža i Anderlehta!

Brižu presela prolećna premijera! Šarlroa iznenadio šampiona Belgije.  Počeo novi fudbalski život Ivana Obradovića! Srpski bek na terenu prvi put posle devet meseci!

Fudbal 20.01.2019 | 21:05
BEL: Porazi Briža i Anderlehta!
Šta se to kog đavola događa sa Brižom? Šampion Belgije koji je u uvodnih deset utakmica postigao 30 golova naprasno je zaboravio da igra fudbal, pa imamo neverovatan pad u rezultatima koji je kulminirao zaostakom od čak deset bodova za liderom Genkom.

Naravno, ništa još nije odlučeno, u Belgiji se bodovi dele pred početak plej-ofa, ali premijerni nastup pred svojom publikom i poraz od ekipe Šarlroa (0:1) nikome na stadionu Jan Brejdel danas nije prijao.

Gosti su na vreme postigli vodeći pogodak, štoper Anhela je u 18. minutu matirao golmana Briža Horvatai to je otprilike bilo to što se gostiju tiče. Ostatak utakmice protekao je u nadmoćnosti domaćina koji je tri puta pogodio okvir gola, ali nijednom lopta nije uspevala da pogodi mrežu.

Opšti utisak je da su fudbaleri  hrvatskog stručnjaka Ivana Leka danas uložili premalo napora da bi tirjumfovali i da ničim na terenu nisu pokazali da zaslužuju da osvoje bar bod. Posebno su očajni domaći igraći bili u prvih 45 minuta koje su obeležili igrom sa mnoštvom netačnih pasova i loših dodavanja.

Jedino je najbolji strelac Hans Fanaken nešto pokušavao, a domaćinu nije pomogao ni ulazak Šrijversasa klupe u nastavku, pošto nisu uspeli da otključaju bravu solidnog golmana gostujućeg tima Penetoa. Šarlroa je ovom pobedom stigao na granicu plej-ofa i lepo je započeo prolećni deo sezone.

Počeo novi fudbalski život Ivana Obradovića! Srpski bek na terenu prvi put posle devet meseci!

Trijumf na kraju 2018, nad Beverenom, ispostavio se kao šarena laža za navijače Anderlehta. Slavni blegijski klub ne može da se sastavi ove sezone, pa se na gostovanju Gentu vratio starim navikama i zahvaljujući golu novajlije iz Kristal Palasa, Aleksandra Serlota, pretrpeo poraz  – 0:1.

Čak peti u poslednjih sedam utakmica. U međuvremenu samo pomenuto slavlje nad Beverenom i remi sa Šarlroom u Briselu. Jasan pokazatelj da ekipi ne ide, uprkos smeni trenera i angažovanju Freda Rutena. Holanđanin je debitovao neuspehom na Gelamko areni, dozvolio današnjem rivalu da ga bodovno stigne, a lideru Genku da uveća prednost na čak 17 koraka, te iako sledi plej-of i dele se bodovi, teško da Ljubičasti mogu da podviga od pre nekoliko sezona kad su u doigravanju osvojili titulu.

Za navijače Anderlehta, ipak, ima lepih vesti. Posle tačno devet meseci u tim se vratio Ivan Obradović. Kao što je i najavio tokom priprema u Španiji, nekadašnji reprezentativac Srbije je dobio poverenje novog šefa stručnog štaba i našao se u startnih 11 prvi put jod od 21. aprila prethodne godine i gostovanja Genku. U međuvremenu je bio u nemilosti bivšeg stratega Hajna Vanhencbruka, danas je na terenu proveo svih 90 minuta i ako ovako nastavi u potpunosti će se vratiti na fudbalsku mapu. Verovatno i preporučiti sebe budućim poslodavcima, imajući u vidu činjenicu da mu na leto ističe ugovor sa Belgijancima.

BELGIJA 1 - 22. kolo

Petak

Sent Truden - Genk 2:1 (1:1)
/Botaka 2, Boli 71 - Samata 29, Trosar 75, Endongala 79/

Subota

Standard - Kortrajk 2:1 (0:1)

Eupen - Lokeren 4:1 (2:0)
/Fali 5, Mareh 30, Blondel 59 i 62 - Rezniček 65/

Beveren - Serkl Briž 1:1 (0:0)
/Omolo 51 ag - Kardona 72 pen/

Zulte Varegem - Antverpen 1:2 (0:1)
/Bongonda 90 - Mbokani 41, Rafaelov 45/

Nedelja

Klub Briž - Šarlroa 0:1 (0:1)
/Anhela 18/ 

Gent – Anderleht 1:0 (0:0)
/Serlot 75/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar