Мурињо одбио три понуде!

Жели исте услове као Клоп и Гвардиола! "Ако сте менаџер и у стању да одаберете играче који ће следити вашу идеју, то је једна ствар. А потпуно друга ако то нисте у стању да учините", каже Португалац.

Фудбал 22.01.2019 | 09:00
Мурињо одбио три понуде!
Жозе Мурињо је у интервјуу за БеИН спортс отркио да је одбио три понуде за посао након што је отишао са клупе Манчестер јунајтеда. Основни разлог за то јесте врста изазова која није задовољила његове критеријуме.

Португалац сматра да његово време још увек није прошло и да је у стању да понови резултате и успехе из претходне деценије.

"Волео бих да одем у клуб и имам исте услове које имају Јирген Клоп и Ђозеп Гвардиола. Ја сам већ одбио три посла јер бусан исећао да је то оно што желим", рекао је Мурињо.

Мурињо тврди и да није имао подршку коју у Ливерпулу и Манчестер Ситију имају Клоп и Гвардиола.

"Гвардиола није био шампион у првој сезони, у другој је доносио сјајне одлуке, али су оне биле подржане. Истог лета је продао чети бека и купио четири штопера. Колико је било играча у Ливерпулу пре него што је дошао Клоп? Ако сте менаџер и у стању да одаберете играче који ће следити вашу идеју, то је једна ствар. А друга ако то нисте у стању".

Ипак, није све до појачања и довођења играча. Тога је свестан и сам Португалац.

"Мислим да је прошло време када је менаџер био свемоћан и највиша тачка клуба. Потребна вам је структура. Следећи клуб са којим разговарам, прва ствар неће бити играчи које желим да купим, не ради се о буџету, већ о томе шта нудите у смислу структуре".

Искусни стратег није успео да мотивише играче на Олд Трафорду. Строга дисциплина овога пута није дала резултата.

"Недавно, када сам тренирао једног играча, рекао ми је љубазно: 'молим вас када ме критикујете, можете ли то да учините привато?'. Рекао сам му зашто? 'Због мог угледа, не осећам се угодно'. Данас морате да будете веома паметни у начину на који читате своје играче, покушавајући да створите најбољу ситуацију".

Пример Дидијеа Дрогбе, са којим је Мурињо освојио Премијер лигу у два наврата, је сасвим другачији.

"Он је врста играча који више притиска од менаџера, квалитетнији је у том погледу. Постоје играчи који ако их сиснете одговоре на прави начин. Али, постоје и други менталитети и личности, а реакција није најбоља. Они су одгајани на другачији начин, имали су лакши друштвени живот, долазе на највиши фудбалски ниво, све им је лакше. Неки од њих не реагују на исти начин, одређени тренуци, неке јаке јавне речи, носе са собом одређени ризик".

Португалац каже да његова филозофија зависи од тима до тима, али одбацује оптужбе да са његови тимови били дефанзивне и да су знале да "паркирају аутобус".

"Знате када је почела та репутација о паркирању аутобуса? Било је то када сам био шампион са Реал Мадридом са 100 освојених бодова и 106 постигнутих голова - то је рекорд шпанског фудбала".

После скандала са "шпијунком" у Лидсу, Мурињо је потврдио да се сакрио у корпу за прање веша 2005. године пред четвртинале Лиге шампиона између Челсија и Бајерна, након што је зарадио два меча суспензије.

"Морао сам да будем са мојим играчима и то сам учино. Отишао сам у свлачионицу током дана, негде око поднева, а меч је почињао у седам сати. Желео сам да будем у свлачионици када дођу играчи. Отишао сам тамо и нико ме није видео. Проблем је био отићи касније. Економ ми је помогао да уђем у корпу, била је мало отворена да бих могао да дишем. Али, момци из УЕФА су ме очајнички тражили, тако да је затворио кутију и нисам могао да дишем. Када је отворио кутију, умирао сам", прича Мурињо.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар