Федерер о сензацији из Грчке: Добио је Новака, мене...!

"Биће дуго на врху", поручује Федерер који је открио и да ће после две године паузе поново наступити у сезони шљаке, што је много обрадовало публику у Паризу.

Тенис 21.01.2019 | 09:30
Федерер о сензацији из Грчке: Добио је Новака, мене...!
Мало је играча који у овом тренутку могу да се похвале да немају негативан скор против Роџера Федерера и Новака Ђоковића!

Један од њих је млади грчки тенисер Стефанос Циципас (20) који је прошле године у осмини финала Торонта победио Србина и повео у међусобним дуелима (1:0), да би у истој фази овосезонског Аустралијан опена добио и премијерни дуел против Роџера Федерера (1:0), који га је додуше победио неколико дана раније на Хопману купу.

Изгубио је Циципас данас први сет после тај-брејка, на исти начин је поравнао резултат, а потом имао довољно снаге како би двоструког узастопног шампион "Ози" опена послао кући.

И више хиљада разочараних навијача на "Род Лејвер арени" у Мелбурну.

"Гледао сам много Роџерових мечева на YоуТубе. Нисам га много анализирао, само гледао... Успевао сам да останем дуго у поенима, нисам се предавао на брејк шансама за њега, могло је деси да 'пукнем', али сам сјајно поднео притисак", казао је харизматични Стефанос Циципас који је такође имао велику подршку свог народа на најмањем континенту.

Када је у питању игра Роџера Федерера, многи су пожурили да га искритикују, међутим Швајцарац уверава да је изгубио од феноменалног тенисера који ће бити "крем" спорта.

"Изгубио сам од бољег играча, честитам му на томе!", рекао је Федерер. 

''Ово је сигурно дивно за њега. Прошле године је победио Новака Ђоковића и Кевина Андерсона, па сада и мене. Дефинитивно га видим као тенисера који ће бити у самом врху дуго времена", казао је Федерер који није желео да прича о грешкама судије.

Најуспешнији тенисер свих времена је такође открио и да ће после две године паузе играти у сезони "шљаке" коју је пропуштао како би био спремнији за сезону "траве".

"Не видим зашто ове године не бих играо на Ролан Гаросу", додао је Федерер.

Нова генерација тенисера полако се пробија у светски врх, а видећемо да ли су и "прозивке" Данила Медведева пред меч са Новаком Ђоковићем биле оправдане, или је боље када "ћутите и радите" попут Стефаноса Циципаса.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар