Federer o senzaciji iz Grčke: Dobio je Novaka, mene...!

"Biće dugo na vrhu", poručuje Federer koji je otkrio i da će posle dve godine pauze ponovo nastupiti u sezoni šljake, što je mnogo obradovalo publiku u Parizu.

Tenis 21.01.2019 | 09:30
Federer o senzaciji iz Grčke: Dobio je Novaka, mene...!
Malo je igrača koji u ovom trenutku mogu da se pohvale da nemaju negativan skor protiv Rodžera Federera i Novaka Đokovića!

Jedan od njih je mladi grčki teniser Stefanos Cicipas (20) koji je prošle godine u osmini finala Toronta pobedio Srbina i poveo u međusobnim duelima (1:0), da bi u istoj fazi ovosezonskog Australijan opena dobio i premijerni duel protiv Rodžera Federera (1:0), koji ga je doduše pobedio nekoliko dana ranije na Hopmanu kupu.

Izgubio je Cicipas danas prvi set posle taj-brejka, na isti način je poravnao rezultat, a potom imao dovoljno snage kako bi dvostrukog uzastopnog šampion "Ozi" opena poslao kući.

I više hiljada razočaranih navijača na "Rod Lejver areni" u Melburnu.

"Gledao sam mnogo Rodžerovih mečeva na YouTube. Nisam ga mnogo analizirao, samo gledao... Uspevao sam da ostanem dugo u poenima, nisam se predavao na brejk šansama za njega, moglo je desi da 'puknem', ali sam sjajno podneo pritisak", kazao je harizmatični Stefanos Cicipas koji je takođe imao veliku podršku svog naroda na najmanjem kontinentu.

Kada je u pitanju igra Rodžera Federera, mnogi su požurili da ga iskritikuju, međutim Švajcarac uverava da je izgubio od fenomenalnog tenisera koji će biti "krem" sporta.

"Izgubio sam od boljeg igrača, čestitam mu na tome!", rekao je Federer. 

''Ovo je sigurno divno za njega. Prošle godine je pobedio Novaka Đokovića i Kevina Andersona, pa sada i mene. Definitivno ga vidim kao tenisera koji će biti u samom vrhu dugo vremena", kazao je Federer koji nije želeo da priča o greškama sudije.

Najuspešniji teniser svih vremena je takođe otkrio i da će posle dve godine pauze igrati u sezoni "šljake" koju je propuštao kako bi bio spremniji za sezonu "trave".

"Ne vidim zašto ove godine ne bih igrao na Rolan Garosu", dodao je Federer.

Nova generacija tenisera polako se probija u svetski vrh, a videćemo da li su i "prozivke" Danila Medvedeva pred meč sa Novakom Đokovićem bile opravdane, ili je bolje kada "ćutite i radite" poput Stefanosa Cicipasa.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar