ШПА: Пенал у 90+4'! Бетис побиједио послије 34 дана!

Бетис у 94' из пенала до победе над Ђироном.  Фудбалери Бетиса победили су на свом терену екипу Ђироне са 3:2, у утакмици 20. кола шпанске Примере.  Ђирона водила, али на крају потписала капитулацију у Севиљи – 3:2.  "Ел Мадригал" забринут: Смеши се Сегунда! Виљареал опет није победио код куће. Бод којим нико неће бити задовољан. Публика је у недељном матинеу 20. кола Примере могла да гледа занимљив двобој на стадиону "Бенито Виљамарин", где Бетис победио Ђирону после преокрета.

Фудбал 20.01.2019 | 18:30
ШПА: Пенал у 90+4'! Бетис побиједио послије 34 дана!
Бетис је уписао осму победу од почетка сезоне и седми је на табели са 29 бодова, док је Дјирона десета са пет бодова мање.

Екипа Бетиса повела је у 12. минуту голом Теља, али је Ђирона головима Алеша Гарсије и Думбије у 36. и 44. минуту преокренула резултат.

На 2:2 изједначио је Лорен у 54. минуту, а победу домаћој екипи донео је Серхио Каналес у 94. минуту из пенала. 

Фудбалери Бетиса у наредном колу гостују Атлетик Билбау, док Ђирона дочекује Барселону.

Каква несрећа за Ђирону, и каква радост за навијаче Бетиса. После велике кризе тим из Севиље је коначно дочекао да победи. И то голом из пенала у четвртом минуту судијске надоканде – 3:2.

Све је слутило на то да ће Ђирона наставити да пркоси закону великих бројева, те да ће уписати шести узастопни реми. А онда је резервиста из Бразила Даглас Луиз направио велики кикс. У жељи да испуца лопту, није видео да му се иза леђа примакао Селсо. Измакао му је лопту и натерао га да га јако удари по листу. За судију није било дилеме. Пенал који је у четвртом минуту надоканде реализовао Каналес. Довољно да Бетис тријумфује после 34 дана.

Одличан меч виђен је на стадиону Бенито Виљамарин. Тако је, уосталом, увек када игра Ђирона. После вођства Бетиса у раној фази, Каталонци су искористили очајан дан голмана домаћина Лопеза. Он је истрчавао и лошим проценама помогао Гарсији и Думбији да преокрену резултат до полувремена.

Бетис је у наставку заиграо још офанзивније. Кренуо је на све или ништа. И добио све. Прво је Лорен Морон у 54. минуту изједначио резултат. Била је то одлична акција, а снажни нападач је са 15 метара погодио даљи угао.

Три бода су стигла у зелено-бели део Севиље на већи описан начин.

"Ел Мадригал" слави ВАР – Екамби спречио пораз Виљареала. Фудбалери Виљареала и Атлетик Билбаа играли су нерешено 1:1 у 20. колу шпанске ЛаЛиге.

Гости из Баскије су повели на Ел Мадригалу аутоголом Хаумеа Косте у 18. минуту сусрета.

Билбао је био конкретнији тим и у наставку меча, али 20-ак минута пре краја Алонсо проналази Карла Токоа Екамбија који поравнава резултат.

Гол је био сумњив због могућег фаула у нападу, али је судија Алберто Ундијано Маљенко признао поготак након консултације ВАР. 

Три минута пре краја Билбао постиже други погодак на Ел Мадригалу, али је овај поништен опет уз помоћ ВАР технологије која је показала Маљенку да је Јури Бершиш био у офсајду. 

Виљареал је опет остао без победе, али је избегао нови пораз, па је претпоследњи на табели са три бода од сигурне зоне. 

С друге стране, Билбао је на само четири од зоне испадања, али је ремизирао већ 11. пут у првенству. 

"Ел Мадригал" забринут: Смеши се Сегунда! Виљареал опет није победио код куће. Публика је у недељном матинеу 20. кола Примере могла да гледа занимљив двобој на стадиону "Бенито Виљамарин", где Бетис победио Ђирону после преокрета.

Био је Атлетик Билбао у озбиљном проблему на почетку сезоне, налазио се у зони испадања, али је негде од краја новембра на овамо почео да игра боље, а сада је био на корак од победе против Виљареала, међутим мече је завршен резултатом 1:1 (0:1).

Ни једни ни други неће бити одушевљени овим резултатом. Виљареал је очекивао победу на овом мечу којом би мало пришао изласку из црвене зоне, док је Билбао био у доброј ситуацији да дође до сва три бода, али није успео.

Занимљиво је да је Виљареал постигао оба гола на овом мечу, с тим што је први био аутогол у 18. минуту када је Коста покушао да спречи уклизавањем једно додавање у петерац, али је тако послао лопту тамо где је најмање желео.

Ипак, Виљареал је до краја успео да ишчупа барем бод. 

Алфонсо је послао лопту у петерац, али овога пута је Екамби био прецизан и на правом месту за 1:1. Довољно да Виљареал веже четврти реми на последњих пет утакмица. Билбао је забележио трећи на последњих пет утакмица, а поред тога има и две победе.

Виљареал и Атлетик Билбао поделили су по бод - 1:1 (0:1), у 20. колу Примере...

"Жута подморница" тако ни шесту утакмицу заредом није победила, а последњи тријумф остварила је још прошле године, када је 13. децембра савладала Спартак из Москве у Лиги Европе – 2:0.

Виљареал је последњи тријумф у Примери остварио још 25. новембра, код куће против Бетиса. Данас је против Баскијаца био на рубу пораза, међутим спас од пораза донео му је Карл Токо Екамби. Камерунац се у 71. минуту одлично снашао између двојице дефанзиваца Атлетика, а након убачене лопте на ивици петерца од стране Алфонса.

Гости су на сличан начин повели у 18. минуту. Разлика је у томе што је Хуанми Коста уклизао на "првој стативи" и лопту после убацивања левокрилног нападача Билбаа Кордобе, сместио у сопствену мрежу.

Виљареал је због врло лоших резултата на претпоследњем месту и следи му борба за опстанак. Први испод црте, Рако Ваљекано, има бод више, а први изнад, Селта, два.

Атлетик је на 13. месту, али далеко од тога да је безбрижан јер клуб из предграђа Мадрида има само четири бода више.

Фудбалери Бетиса победили су на свом терену Ђирону са 3:2, у утакмици 20. кола шпанске Примере.

Бетис је уписао осму победу од почетка сезоне и седми је на табели са 29 бодова, док је Ђирона десета са пет бодова мање.

Екипа Бетиса повела је у 12. минуту голом Теља, али је Ђирона головима Алеша Гарсије и Думбије у 36. и 44. минуту преокренула резултат.

На 2:2 изједначио је Лорен у 54. минуту, а победу домаћој екипи донео је Серхио Каналес у 94. минуту из пенала.

Фудбалери Бетиса у наредном колу гостују Атлетик Билбау, док Ђирона дочекује Барселону.

ПРИМЕРА, 20. коло:

Реал - Севиља 2:0 (0:0)
/Каземиро 78, Модрић 90+2/

Уеска - Атлетико 0:3 (0:1)
/Лукас 31, Ариас 52, Коке 71/

Селта - Валенсија 1:2 (1:0)
/Араухо 40 - Торес 71, Родриго 84/

у петак

Хетафе - Алавес 4:0 (1:0)
/Хаиме Мата 33п, 88, Молина 46, 55/

у недељу

Бетис - Ђирона 3:2 (1:2)
/Тељо 12, Лорен 54, Каналес 94 – Гарсија 36, Думбија 44/

Виљареал – Билбао 1:1 (0:1)
/Екамби 71 - Коста 18аг/ 

Леванте - Ваљадолид 18.30
Рајо Ваљекано - Сосиједад 18.30
Барселона - Леганес 20.45

у понедељак

Еибар - Еспањол 21.00

ТАБЕЛА: Барселона (-1) 43, Атлетико М. 41, Реал 36, Севиља 33, Алавес 32, Хетафе 31, Бетис 29, Валенсија 26, Сосиједад (-1) 25, Ђирона 24, Еспањол (-1) 24, Леванте (-1) 23, Билбао 23, Леганес (-1) 22, Ваљадолид (-1) 22, Еибар (-1) 22, Селта 21, Рајо Ваљекано (-1) 19, Виљареал 18, Уеска 11.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар