ŠPA: Penal u 90+4'! Betis pobijedio poslije 34 dana!

Betis u 94' iz penala do pobede nad Đironom.  Fudbaleri Betisa pobedili su na svom terenu ekipu Đirone sa 3:2, u utakmici 20. kola španske Primere.  Đirona vodila, ali na kraju potpisala kapitulaciju u Sevilji – 3:2.  "El Madrigal" zabrinut: Smeši se Segunda! Viljareal opet nije pobedio kod kuće. Bod kojim niko neće biti zadovoljan. Publika je u nedeljnom matineu 20. kola Primere mogla da gleda zanimljiv dvoboj na stadionu "Benito Viljamarin", gde Betis pobedio Đironu posle preokreta.

Fudbal 20.01.2019 | 18:30
ŠPA: Penal u 90+4'! Betis pobijedio poslije 34 dana!
Betis je upisao osmu pobedu od početka sezone i sedmi je na tabeli sa 29 bodova, dok je Djirona deseta sa pet bodova manje.

Ekipa Betisa povela je u 12. minutu golom Telja, ali je Đirona golovima Aleša Garsije i Dumbije u 36. i 44. minutu preokrenula rezultat.

Na 2:2 izjednačio je Loren u 54. minutu, a pobedu domaćoj ekipi doneo je Serhio Kanales u 94. minutu iz penala. 

Fudbaleri Betisa u narednom kolu gostuju Atletik Bilbau, dok Đirona dočekuje Barselonu.

Kakva nesreća za Đironu, i kakva radost za navijače Betisa. Posle velike krize tim iz Sevilje je konačno dočekao da pobedi. I to golom iz penala u četvrtom minutu sudijske nadokande – 3:2.

Sve je slutilo na to da će Đirona nastaviti da prkosi zakonu velikih brojeva, te da će upisati šesti uzastopni remi. A onda je rezervista iz Brazila Daglas Luiz napravio veliki kiks. U želji da ispuca loptu, nije video da mu se iza leđa primakao Selso. Izmakao mu je loptu i naterao ga da ga jako udari po listu. Za sudiju nije bilo dileme. Penal koji je u četvrtom minutu nadokande realizovao Kanales. Dovoljno da Betis trijumfuje posle 34 dana.

Odličan meč viđen je na stadionu Benito Viljamarin. Tako je, uostalom, uvek kada igra Đirona. Posle vođstva Betisa u ranoj fazi, Katalonci su iskoristili očajan dan golmana domaćina Lopeza. On je istrčavao i lošim procenama pomogao Garsiji i Dumbiji da preokrenu rezultat do poluvremena.

Betis je u nastavku zaigrao još ofanzivnije. Krenuo je na sve ili ništa. I dobio sve. Prvo je Loren Moron u 54. minutu izjednačio rezultat. Bila je to odlična akcija, a snažni napadač je sa 15 metara pogodio dalji ugao.

Tri boda su stigla u zeleno-beli deo Sevilje na veći opisan način.

"El Madrigal" slavi VAR – Ekambi sprečio poraz Viljareala. Fudbaleri Viljareala i Atletik Bilbaa igrali su nerešeno 1:1 u 20. kolu španske LaLige.

Gosti iz Baskije su poveli na El Madrigalu autogolom Haumea Koste u 18. minutu susreta.

Bilbao je bio konkretniji tim i u nastavku meča, ali 20-ak minuta pre kraja Alonso pronalazi Karla Tokoa Ekambija koji poravnava rezultat.

Gol je bio sumnjiv zbog mogućeg faula u napadu, ali je sudija Alberto Undijano Maljenko priznao pogotak nakon konsultacije VAR. 

Tri minuta pre kraja Bilbao postiže drugi pogodak na El Madrigalu, ali je ovaj poništen opet uz pomoć VAR tehnologije koja je pokazala Maljenku da je Juri Beršiš bio u ofsajdu. 

Viljareal je opet ostao bez pobede, ali je izbegao novi poraz, pa je pretposlednji na tabeli sa tri boda od sigurne zone. 

S druge strane, Bilbao je na samo četiri od zone ispadanja, ali je remizirao već 11. put u prvenstvu. 

"El Madrigal" zabrinut: Smeši se Segunda! Viljareal opet nije pobedio kod kuće. Publika je u nedeljnom matineu 20. kola Primere mogla da gleda zanimljiv dvoboj na stadionu "Benito Viljamarin", gde Betis pobedio Đironu posle preokreta.

Bio je Atletik Bilbao u ozbiljnom problemu na početku sezone, nalazio se u zoni ispadanja, ali je negde od kraja novembra na ovamo počeo da igra bolje, a sada je bio na korak od pobede protiv Viljareala, međutim meče je završen rezultatom 1:1 (0:1).

Ni jedni ni drugi neće biti oduševljeni ovim rezultatom. Viljareal je očekivao pobedu na ovom meču kojom bi malo prišao izlasku iz crvene zone, dok je Bilbao bio u dobroj situaciji da dođe do sva tri boda, ali nije uspeo.

Zanimljivo je da je Viljareal postigao oba gola na ovom meču, s tim što je prvi bio autogol u 18. minutu kada je Kosta pokušao da spreči uklizavanjem jedno dodavanje u peterac, ali je tako poslao loptu tamo gde je najmanje želeo.

Ipak, Viljareal je do kraja uspeo da iščupa barem bod. 

Alfonso je poslao loptu u peterac, ali ovoga puta je Ekambi bio precizan i na pravom mestu za 1:1. Dovoljno da Viljareal veže četvrti remi na poslednjih pet utakmica. Bilbao je zabeležio treći na poslednjih pet utakmica, a pored toga ima i dve pobede.

Viljareal i Atletik Bilbao podelili su po bod - 1:1 (0:1), u 20. kolu Primere...

"Žuta podmornica" tako ni šestu utakmicu zaredom nije pobedila, a poslednji trijumf ostvarila je još prošle godine, kada je 13. decembra savladala Spartak iz Moskve u Ligi Evrope – 2:0.

Viljareal je poslednji trijumf u Primeri ostvario još 25. novembra, kod kuće protiv Betisa. Danas je protiv Baskijaca bio na rubu poraza, međutim spas od poraza doneo mu je Karl Toko Ekambi. Kamerunac se u 71. minutu odlično snašao između dvojice defanzivaca Atletika, a nakon ubačene lopte na ivici peterca od strane Alfonsa.

Gosti su na sličan način poveli u 18. minutu. Razlika je u tome što je Huanmi Kosta uklizao na "prvoj stativi" i loptu posle ubacivanja levokrilnog napadača Bilbaa Kordobe, smestio u sopstvenu mrežu.

Viljareal je zbog vrlo loših rezultata na pretposlednjem mestu i sledi mu borba za opstanak. Prvi ispod crte, Rako Valjekano, ima bod više, a prvi iznad, Selta, dva.

Atletik je na 13. mestu, ali daleko od toga da je bezbrižan jer klub iz predgrađa Madrida ima samo četiri boda više.

Fudbaleri Betisa pobedili su na svom terenu Đironu sa 3:2, u utakmici 20. kola španske Primere.

Betis je upisao osmu pobedu od početka sezone i sedmi je na tabeli sa 29 bodova, dok je Đirona deseta sa pet bodova manje.

Ekipa Betisa povela je u 12. minutu golom Telja, ali je Đirona golovima Aleša Garsije i Dumbije u 36. i 44. minutu preokrenula rezultat.

Na 2:2 izjednačio je Loren u 54. minutu, a pobedu domaćoj ekipi doneo je Serhio Kanales u 94. minutu iz penala.

Fudbaleri Betisa u narednom kolu gostuju Atletik Bilbau, dok Đirona dočekuje Barselonu.

PRIMERA, 20. kolo:

Real - Sevilja 2:0 (0:0)
/Kazemiro 78, Modrić 90+2/

Ueska - Atletiko 0:3 (0:1)
/Lukas 31, Arias 52, Koke 71/

Selta - Valensija 1:2 (1:0)
/Arauho 40 - Tores 71, Rodrigo 84/

u petak

Hetafe - Alaves 4:0 (1:0)
/Haime Mata 33p, 88, Molina 46, 55/

u nedelju

Betis - Đirona 3:2 (1:2)
/Teljo 12, Loren 54, Kanales 94 – Garsija 36, Dumbija 44/

Viljareal – Bilbao 1:1 (0:1)
/Ekambi 71 - Kosta 18ag/ 

Levante - Valjadolid 18.30
Rajo Valjekano - Sosijedad 18.30
Barselona - Leganes 20.45

u ponedeljak

Eibar - Espanjol 21.00

TABELA: Barselona (-1) 43, Atletiko M. 41, Real 36, Sevilja 33, Alaves 32, Hetafe 31, Betis 29, Valensija 26, Sosijedad (-1) 25, Đirona 24, Espanjol (-1) 24, Levante (-1) 23, Bilbao 23, Leganes (-1) 22, Valjadolid (-1) 22, Eibar (-1) 22, Selta 21, Rajo Valjekano (-1) 19, Viljareal 18, Ueska 11.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar