АО: Рафа ''гази'', испали Чилић и Димитров!

Надал гази у Мелбурну, Бердиху ни трачак наде! Шпанац, Рафаел Надал, пласирао се у четвртфинале Аустралијан опена, а у наредну рунду ушао је победом над Чехом, Томашом Бердихом - 6:0, 6:1, 7:6(4). Чилић без снаге за нови преокрет, непобедиви Агут у четвртфиналу!  Шпански тенисер, Роберто Баутиста Агут, пласирао се у четвртфинале Аустралијан опена победом над Хрватом, Марином Чилићем, после пет сетова. Димитров иде кући, Тијафо у четвртфиналу! Григор Димитров је завршио учешће на Аустралијан опену, а у четвртфинале ће заслужено Американац, Френсис Тијафо, који је победио 7:5, 7:6(8:6), 6:7(1:7), 7:5.

Тенис 20.01.2019 | 13:00
АО: Рафа ''гази'', испали Чилић и Димитров!
Меч је трајао три сата и 43 минута.

Наредни противник Тијафоа биће Шпанац Рафаел Надал који је победио Чеха Томашом Бердихом - 6:0, 6:1, 7:6(4).

Бугарин је по обичају брљао током меча, у првом сету је пропустио неколико брејк лопти, у другом три сет лопте у тај брејку, да би у 3. сету први узгубио сервис, али је успео да се врати и победи након новог тај брејка. 

У четвртом сету, поново је Димитров чпропустио "гомилу" брејк лопти, на крају је изгубио свој сервис, Тијафо је повео са 6.5, а потом искористио другу меч лопту за коначних 7:5.

У сваком од четири сета играло се "на нож", али је жестоко мотивисани Тијафо искористио бројне грешке Бугарина и стигао до најбољег резултата на гренд слемовима у каријери.

"Ово ми значи све на свету. Откачио сам своје дупе, човече... Рекао сам својим родитељима пре 10 година да ћу бити професионалац, да ћу променити свој живот, њихов живот, и сада са 21. годином сам четвртфиналиста гренд слема... Човече, не могу да верујем. И то на рођендан! Био бих бесан да нисам добио", поручио је узбуђени Тијафо након тријумфа.

Он ће у наредном мечу имати немогућу мисију, јер ће му ривал бити Рафаел Надал.

Шпанац је био убедљиво бољи од Томаша Бердиха, који му је нешто жешћи отпор пружио само у трећем сету - 6:0, 6:1, 7:6 (7:4).

"Ова победа покреће ме као лудог. Надам се да ћу играти против Надала, на Род Лејверу у вечерњем термину. То би било невероватно. Боље би му било да се спреми", поручио је Шпанцу Тијафо, који је победио пре старта меча између Надала и Бердиха.

"Томаш је имао један од оних дана када није био у мечу. Очекивао сам да ће у трећем сету да ме гура да играм боље, имао је шансе, пропустио сам и прву сет лопту пре тај-брејка. Била је то права игра, много другачија него у прва два сета и срећан сам што сам стигао до четвртфинала", поручио је освајач 17 гренд слем пехара.

Чилић без снаге за нови преокрет, непобедиви Агут у четвртфиналу! Шпански тенисер, Роберто Баутиста Агут, пласирао се у четвртфинале Аустралијан опена победом над Хрватом, Марином Чилићем, после пет сетова.

Баутиста Агут је до победе дошао после тачно четири часа игре, по сетовима 6:7(6), 6:3, 6:2, 4:6, 6:4.

Шпанац је наставио свој нестварни низ забележивши девету победу у низу, те се пласирао у четвртфинале првог Гренд слема сезоне, након што је освојио титулу у Дохи.

Чилић није успео да направи нови преокрет после оног у прошлом колу, када је од 0-2 преокренуо дуел против још једног шпанског тенисера, Фернанда Вердаска. 

Агут је сервирао за први сет, али је Марин узвратио брејком и на крају освојио сет у тај-брејку. Ипак, Хрват се ту доста истрошио, па су наредна два сета припала противнику, и то веома лако. 

Седми тенисер света поново је пронашао своју препознатљиву игру у четвртом сету. Изгледао је боље и свежије, а на 5:4 је притиснуо сервис ривала и одузео му га са само једним изгубљеним поеном, па је меч отишао у пети, одлучујући сет. 

Оба тенисера су на старту тог дела игре пропустила по једну брејк прилику, а затим су подигли ниво првог сервиса. Играло се без изгледнијих шанси за брејком, све до деветог гема сета. Тада је Шпанац имао две везане прилике да одузме сервис Чилићу, није их искористио, али јесте трећу. 

Баутиста Агут ће у наредном колу, у четвртфиналу, имати веома тежак задатак јер ће му противник бити победник из дуела између Стефаноса Циципаса и Роџера Федерера. 

Ово ће бити прво четвртфинале на неком од Гренд слемова за 30-годишњег Шпанца, којег очекује и напредак на АТП ранг листи.

Надал гази у Мелбурну, Бердиху ни трачак наде! Шпанац, Рафаел Надал, пласирао се у четвртфинале Аустралијан опена, а у наредну рунду ушао је победом над Чехом, Томашом Бердихом - 6:0, 6:1, 7:6(4).

Прва два сета други тенисер света добио је за по тридесетак минута, а прави отпор Бердих му је пружио тек у 3. сету.

Бердих је у тај брејку одузео сервис Надалу, повео са 4:3, али се Шпанац након тога уозбиљио и освојио наредна четири поена. 

Надал ће у ће у четвртфиналу играти против Американца Френсиса Тијафоа који је победио Бугарина Григора Димитрова 7:5, 7:6(8:6), 6:7(1:7), 7:5.

Надал, који је 11. пут обезбедио четвртфинале на Аустралијан Опену, први пут у каријери одмериће снаге са Тијафоом.

"Увек говорим исто - кад се вратим после повреде, не очекујем ништа. Само покушавам да радим свој посао и да на сваком мечу имам прави став. Када се вратите неопходно је да имате и мало среће на почетку, јер су први мечеви важни, а ја сам успео да их добијем. Сада сам у четвртфиналу, па ћемо видети шта ће се догодити", скромно је поручио други фаворит за титулу у Мелбурну.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар