AO: Rafa ''gazi'', ispali Čilić i Dimitrov!

Nadal gazi u Melburnu, Berdihu ni tračak nade! Španac, Rafael Nadal, plasirao se u četvrtfinale Australijan opena, a u narednu rundu ušao je pobedom nad Čehom, Tomašom Berdihom - 6:0, 6:1, 7:6(4). Čilić bez snage za novi preokret, nepobedivi Agut u četvrtfinalu!  Španski teniser, Roberto Bautista Agut, plasirao se u četvrtfinale Australijan opena pobedom nad Hrvatom, Marinom Čilićem, posle pet setova. Dimitrov ide kući, Tijafo u četvrtfinalu! Grigor Dimitrov je završio učešće na Australijan openu, a u četvrtfinale će zasluženo Amerikanac, Frensis Tijafo, koji je pobedio 7:5, 7:6(8:6), 6:7(1:7), 7:5.

Tenis 20.01.2019 | 13:00
AO: Rafa ''gazi'', ispali Čilić i Dimitrov!
Meč je trajao tri sata i 43 minuta.

Naredni protivnik Tijafoa biće Španac Rafael Nadal koji je pobedio Čeha Tomašom Berdihom - 6:0, 6:1, 7:6(4).

Bugarin je po običaju brljao tokom meča, u prvom setu je propustio nekoliko brejk lopti, u drugom tri set lopte u taj brejku, da bi u 3. setu prvi uzgubio servis, ali je uspeo da se vrati i pobedi nakon novog taj brejka. 

U četvrtom setu, ponovo je Dimitrov čpropustio "gomilu" brejk lopti, na kraju je izgubio svoj servis, Tijafo je poveo sa 6.5, a potom iskoristio drugu meč loptu za konačnih 7:5.

U svakom od četiri seta igralo se "na nož", ali je žestoko motivisani Tijafo iskoristio brojne greške Bugarina i stigao do najboljeg rezultata na grend slemovima u karijeri.

"Ovo mi znači sve na svetu. Otkačio sam svoje dupe, čoveče... Rekao sam svojim roditeljima pre 10 godina da ću biti profesionalac, da ću promeniti svoj život, njihov život, i sada sa 21. godinom sam četvrtfinalista grend slema... Čoveče, ne mogu da verujem. I to na rođendan! Bio bih besan da nisam dobio", poručio je uzbuđeni Tijafo nakon trijumfa.

On će u narednom meču imati nemoguću misiju, jer će mu rival biti Rafael Nadal.

Španac je bio ubedljivo bolji od Tomaša Berdiha, koji mu je nešto žešći otpor pružio samo u trećem setu - 6:0, 6:1, 7:6 (7:4).

"Ova pobeda pokreće me kao ludog. Nadam se da ću igrati protiv Nadala, na Rod Lejveru u večernjem terminu. To bi bilo neverovatno. Bolje bi mu bilo da se spremi", poručio je Špancu Tijafo, koji je pobedio pre starta meča između Nadala i Berdiha.

"Tomaš je imao jedan od onih dana kada nije bio u meču. Očekivao sam da će u trećem setu da me gura da igram bolje, imao je šanse, propustio sam i prvu set loptu pre taj-brejka. Bila je to prava igra, mnogo drugačija nego u prva dva seta i srećan sam što sam stigao do četvrtfinala", poručio je osvajač 17 grend slem pehara.

Čilić bez snage za novi preokret, nepobedivi Agut u četvrtfinalu! Španski teniser, Roberto Bautista Agut, plasirao se u četvrtfinale Australijan opena pobedom nad Hrvatom, Marinom Čilićem, posle pet setova.

Bautista Agut je do pobede došao posle tačno četiri časa igre, po setovima 6:7(6), 6:3, 6:2, 4:6, 6:4.

Španac je nastavio svoj nestvarni niz zabeleživši devetu pobedu u nizu, te se plasirao u četvrtfinale prvog Grend slema sezone, nakon što je osvojio titulu u Dohi.

Čilić nije uspeo da napravi novi preokret posle onog u prošlom kolu, kada je od 0-2 preokrenuo duel protiv još jednog španskog tenisera, Fernanda Verdaska. 

Agut je servirao za prvi set, ali je Marin uzvratio brejkom i na kraju osvojio set u taj-brejku. Ipak, Hrvat se tu dosta istrošio, pa su naredna dva seta pripala protivniku, i to veoma lako. 

Sedmi teniser sveta ponovo je pronašao svoju prepoznatljivu igru u četvrtom setu. Izgledao je bolje i svežije, a na 5:4 je pritisnuo servis rivala i oduzeo mu ga sa samo jednim izgubljenim poenom, pa je meč otišao u peti, odlučujući set. 

Oba tenisera su na startu tog dela igre propustila po jednu brejk priliku, a zatim su podigli nivo prvog servisa. Igralo se bez izglednijih šansi za brejkom, sve do devetog gema seta. Tada je Španac imao dve vezane prilike da oduzme servis Čiliću, nije ih iskoristio, ali jeste treću. 

Bautista Agut će u narednom kolu, u četvrtfinalu, imati veoma težak zadatak jer će mu protivnik biti pobednik iz duela između Stefanosa Cicipasa i Rodžera Federera. 

Ovo će biti prvo četvrtfinale na nekom od Grend slemova za 30-godišnjeg Španca, kojeg očekuje i napredak na ATP rang listi.

Nadal gazi u Melburnu, Berdihu ni tračak nade! Španac, Rafael Nadal, plasirao se u četvrtfinale Australijan opena, a u narednu rundu ušao je pobedom nad Čehom, Tomašom Berdihom - 6:0, 6:1, 7:6(4).

Prva dva seta drugi teniser sveta dobio je za po tridesetak minuta, a pravi otpor Berdih mu je pružio tek u 3. setu.

Berdih je u taj brejku oduzeo servis Nadalu, poveo sa 4:3, ali se Španac nakon toga uozbiljio i osvojio naredna četiri poena. 

Nadal će u će u četvrtfinalu igrati protiv Amerikanca Frensisa Tijafoa koji je pobedio Bugarina Grigora Dimitrova 7:5, 7:6(8:6), 6:7(1:7), 7:5.

Nadal, koji je 11. put obezbedio četvrtfinale na Australijan Openu, prvi put u karijeri odmeriće snage sa Tijafoom.

"Uvek govorim isto - kad se vratim posle povrede, ne očekujem ništa. Samo pokušavam da radim svoj posao i da na svakom meču imam pravi stav. Kada se vratite neophodno je da imate i malo sreće na početku, jer su prvi mečevi važni, a ja sam uspeo da ih dobijem. Sada sam u četvrtfinalu, pa ćemo videti šta će se dogoditi", skromno je poručio drugi favorit za titulu u Melburnu.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar