Званично: Кардиф купио Салу за клупски рекорд!

Аргентинац долази да реши питање ефикансости и опстанка.

Фудбал 20.01.2019 | 16:45
Званично: Кардиф купио Салу за клупски рекорд!
Кардиф је коначно завршио трансфер на којем је интензивно радио претходних недеља. Клуб из Велса јер срушио свој рекорд и за 17.000.000 евра довео аргентинског нападача Емилијана Салу из Нанта.

Аргентинац је потписао уговор на три и по године после дугих и напорних преговора. Нант је на почетку тражио превеликих 30.000.000 евра за обештећење, али је на крају пристао на разумнију цифру. Сала је био први избор менаџера Нила Ворнока чији тим има велике проблеме са ефикасношћу. Кардиф је дао само 19 голова на 23 меча и чека га грчевита борба за опстанак. Ворнок се нада да ће Сала и недавно пристигли Умар Нијасе решити тај проблем.

Сала је експлодирао ове сезоне у француском шампионату и постигао 12 голова на 16 мечева у дресу нанта. Три и по сезоне је провео у Нанту и у том периоду дао 42 првенствена гола и још шест у куп такмичењима на укупно 130 утакмица.

„Једва чекам да почнем са тренинзима у новом клубу, да упознам саиграче и да заиграм у Премијер лиги. Посебан је осећај то што сам најскупљи играч у историји клуба“, рекао је Сала на промоцији.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар