Zvanično: Kardif kupio Salu za klupski rekord!

Argentinac dolazi da reši pitanje efikansosti i opstanka.

Fudbal 20.01.2019 | 16:45
Zvanično: Kardif kupio Salu za klupski rekord!
Kardif je konačno završio transfer na kojem je intenzivno radio prethodnih nedelja. Klub iz Velsa jer srušio svoj rekord i za 17.000.000 evra doveo argentinskog napadača Emilijana Salu iz Nanta.

Argentinac je potpisao ugovor na tri i po godine posle dugih i napornih pregovora. Nant je na početku tražio prevelikih 30.000.000 evra za obeštećenje, ali je na kraju pristao na razumniju cifru. Sala je bio prvi izbor menadžera Nila Vornoka čiji tim ima velike probleme sa efikasnošću. Kardif je dao samo 19 golova na 23 meča i čeka ga grčevita borba za opstanak. Vornok se nada da će Sala i nedavno pristigli Umar Nijase rešiti taj problem.

Sala je eksplodirao ove sezone u francuskom šampionatu i postigao 12 golova na 16 mečeva u dresu nanta. Tri i po sezone je proveo u Nantu i u tom periodu dao 42 prvenstvena gola i još šest u kup takmičenjima na ukupno 130 utakmica.

„Jedva čekam da počnem sa treninzima u novom klubu, da upoznam saigrače i da zaigram u Premijer ligi. Poseban je osećaj to što sam najskuplji igrač u istoriji kluba“, rekao je Sala na promociji.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar