Милан Томић: А сад на "+1" против Валенсије...!

"Рекорди ме не занимају", поручује тренер црвено-белих после победе над ФМП-ом (79:62).

Кошарка 20.01.2019 | 09:00
Милан Томић: А сад на "+1" против Валенсије...!
Ако би у једној речи могла да се преприча победа Црвене звезде мтс против ФМП-а (79:62), онда би та реч дефинитивно била - "рутински".

Изабраници тренера Милана Томића већ у првој четвртини су разлику "подигли" на двоцифрену, и сем изузетком благог пада у игри током треће деонице, држали ФМП на неухватљивој дистанци, за 16. победу у АБА Лиги и већ "оверену" карту за плеј-оф регионалног такмичења на шест кола до краја.

Из тог разлога био је задовољан Томић партијом и победом својих играча, са само једном негативном ствари коју је уочио у њиховој игри...

"Замерам само 17 грешака", рекао је тренер Звезде.

"Одрадили смо професионално посао како је и требало. Играчима је било у глави већ та утакмица у среду против Валенсије у Еврокупу, али мој посао је био да их припремим да добијамо вечерас и то смо и урадили".

Томић је потом упитан да ли је екипа учинила довољно да може да се реваншира Валенсији у среду у Еврокупу, за убедљив пораз на гостовању од среде (92:76).

"Ми не треба да улазимо у тај меч с притиском због тога што смо на гостовању изгубили 16 разлике, идемо да победимо с један разлике!Моји играчи су довољно паметни и мислим да знају да могу да одраде такву утакмицу... Ако се буде дала прилика и за више разлике, што да не. Али, биће довољно и ако буде само један", навео је Милан Томић.

Тренер Звезде је нагласио и да је давно био 13. август када је за њих почела сезона, као и да је нормално да услед толике потрошње буде падова у игри код појединих играча.

"Најбитније је да побеђујемо", казао је Томић који је потом нагласио да упркос томе што је Звезда већ обезбедила учешће у плеј-офу, и то што је до сада једина екипа која је забележила свих 16 тријумфа, то не значи да је првенство решено.

"Рекорди ме не занимају, какви рекорди? Прво место још није решено има још шест утакмица.Морамо да играмо паралелно добро у два такмичења, нема опуштања", закључио је он.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар