Milan Tomić: A sad na "+1" protiv Valensije...!

"Rekordi me ne zanimaju", poručuje trener crveno-belih posle pobede nad FMP-om (79:62).

Košarka 20.01.2019 | 09:00
Milan Tomić: A sad na "+1" protiv Valensije...!
Ako bi u jednoj reči mogla da se prepriča pobeda Crvene zvezde mts protiv FMP-a (79:62), onda bi ta reč definitivno bila - "rutinski".

Izabranici trenera Milana Tomića već u prvoj četvrtini su razliku "podigli" na dvocifrenu, i sem izuzetkom blagog pada u igri tokom treće deonice, držali FMP na neuhvatljivoj distanci, za 16. pobedu u ABA Ligi i već "overenu" kartu za plej-of regionalnog takmičenja na šest kola do kraja.

Iz tog razloga bio je zadovoljan Tomić partijom i pobedom svojih igrača, sa samo jednom negativnom stvari koju je uočio u njihovoj igri...

"Zameram samo 17 grešaka", rekao je trener Zvezde.

"Odradili smo profesionalno posao kako je i trebalo. Igračima je bilo u glavi već ta utakmica u sredu protiv Valensije u Evrokupu, ali moj posao je bio da ih pripremim da dobijamo večeras i to smo i uradili".

Tomić je potom upitan da li je ekipa učinila dovoljno da može da se revanšira Valensiji u sredu u Evrokupu, za ubedljiv poraz na gostovanju od srede (92:76).

"Mi ne treba da ulazimo u taj meč s pritiskom zbog toga što smo na gostovanju izgubili 16 razlike, idemo da pobedimo s jedan razlike!Moji igrači su dovoljno pametni i mislim da znaju da mogu da odrade takvu utakmicu... Ako se bude dala prilika i za više razlike, što da ne. Ali, biće dovoljno i ako bude samo jedan", naveo je Milan Tomić.

Trener Zvezde je naglasio i da je davno bio 13. avgust kada je za njih počela sezona, kao i da je normalno da usled tolike potrošnje bude padova u igri kod pojedinih igrača.

"Najbitnije je da pobeđujemo", kazao je Tomić koji je potom naglasio da uprkos tome što je Zvezda već obezbedila učešće u plej-ofu, i to što je do sada jedina ekipa koja je zabeležila svih 16 trijumfa, to ne znači da je prvenstvo rešeno.

"Rekordi me ne zanimaju, kakvi rekordi? Prvo mesto još nije rešeno ima još šest utakmica.Moramo da igramo paralelno dobro u dva takmičenja, nema opuštanja", zaključio je on.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar