Чудотворац Солскјер: Рашфорд је најбољи шпиц ПЛ!

Норвежанин ужива у серији победа.

Фудбал 20.01.2019 | 15:45
Чудотворац Солскјер: Рашфорд је најбољи шпиц ПЛ!
Оле Гунар Солскјер је већ као играч постао чудотворац за навијаче Манчестер Јунајтеда када је постигао онај победоносни гол у финалу Лиге шампиона 1999. године против Бајерна у 93. минуту. А сада прави чуда и као тренер…

Норвежанин има седам победа на седам утакмица откако је преузео Манчестер Јунајтед као привремено решење после смене Жозеа Муриња. Иако је данас серија могла да се прекине против Брајтона када су гости смањили на 2:1, а Манчестер Јунајтед почео да стрепи…

“Некада морате на тежи начин и напорним радом. Данас смо били на тесту. Нисмо одиграли утакмицу какву смо могли и морали, а то је један од наредних изазова за момке. Момци су и данас, и против Тотенхема показали да се никад не предају и да су спремни напорно да “копају” за победу. Показали смо сјајан тимски дух. Не можеш увек да играш фантастичан фудбал. Ми смо успевали повремено и узели смо три бода.  На почетку другог полувремена смо могли све да решимо да смо искористили неке шансе. Иако у фудбалу никада нисте сигурни до краја. У последњих 20  минута смо били у проблемима”, рекао је Солскјер после победе.

Јунајтед побеђује, Јунајтед боље игра, а кључни играчи коначно праве разлику на терену. Међу њима је и Маркус Рашфорд који је код Муриња био крило и није се сналазио у тол улози, док код Солскјера игра класичног нападача и блиста.

“Каква завршница! Он је топ класа. Јако је вредан и ради више од осталих. Трчи, нуди се, задржава лопту кад треба… Смирио се испред гола, самоуверен је јер ради на томе на тренинзима. Сјајно је радити са њим. Ово му је била 150 утакмица, а већ је постигао више голова од неких легендарних нападача које смо имали. Сјајна је будућност пред њим. Највише волим играчима уђем у главе и да знам о чему размишљају. Он је тако миран и сигуран у завршницама… То је била прва ствар коју сам му рекао када само се упознали. Промашивао је неке шансе и рекао сам му да то није никакав проблем. Све ће бити у реду, само настави тако. Сада када је Кејн повређен, можемо да причамо о томе да је Рашфрод најбољи нападач Премијер лиге у овом тренутку”.

Норвежанин ужива у тренерском мандату на Олд Трафорду.

“Не могу да се жалим, зар не? Претходни месец је био фантастичан. Осећам се као да сам се вратио кући и уживам. Ово су ствари које ће памтити целог живота. Сјајно је бити овде”.  

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар