Čudotvorac Solskjer: Rašford je najbolji špic PL!

Norvežanin uživa u seriji pobeda.

Fudbal 20.01.2019 | 15:45
Čudotvorac Solskjer: Rašford je najbolji špic PL!
Ole Gunar Solskjer je već kao igrač postao čudotvorac za navijače Mančester Junajteda kada je postigao onaj pobedonosni gol u finalu Lige šampiona 1999. godine protiv Bajerna u 93. minutu. A sada pravi čuda i kao trener…

Norvežanin ima sedam pobeda na sedam utakmica otkako je preuzeo Mančester Junajted kao privremeno rešenje posle smene Žozea Murinja. Iako je danas serija mogla da se prekine protiv Brajtona kada su gosti smanjili na 2:1, a Mančester Junajted počeo da strepi…

“Nekada morate na teži način i napornim radom. Danas smo bili na testu. Nismo odigrali utakmicu kakvu smo mogli i morali, a to je jedan od narednih izazova za momke. Momci su i danas, i protiv Totenhema pokazali da se nikad ne predaju i da su spremni naporno da “kopaju” za pobedu. Pokazali smo sjajan timski duh. Ne možeš uvek da igraš fantastičan fudbal. Mi smo uspevali povremeno i uzeli smo tri boda.  Na početku drugog poluvremena smo mogli sve da rešimo da smo iskoristili neke šanse. Iako u fudbalu nikada niste sigurni do kraja. U poslednjih 20  minuta smo bili u problemima”, rekao je Solskjer posle pobede.

Junajted pobeđuje, Junajted bolje igra, a ključni igrači konačno prave razliku na terenu. Među njima je i Markus Rašford koji je kod Murinja bio krilo i nije se snalazio u tol ulozi, dok kod Solskjera igra klasičnog napadača i blista.

“Kakva završnica! On je top klasa. Jako je vredan i radi više od ostalih. Trči, nudi se, zadržava loptu kad treba… Smirio se ispred gola, samouveren je jer radi na tome na treninzima. Sjajno je raditi sa njim. Ovo mu je bila 150 utakmica, a već je postigao više golova od nekih legendarnih napadača koje smo imali. Sjajna je budućnost pred njim. Najviše volim igračima uđem u glave i da znam o čemu razmišljaju. On je tako miran i siguran u završnicama… To je bila prva stvar koju sam mu rekao kada samo se upoznali. Promašivao je neke šanse i rekao sam mu da to nije nikakav problem. Sve će biti u redu, samo nastavi tako. Sada kada je Kejn povređen, možemo da pričamo o tome da je Rašfrod najbolji napadač Premijer lige u ovom trenutku”.

Norvežanin uživa u trenerskom mandatu na Old Trafordu.

“Ne mogu da se žalim, zar ne? Prethodni mesec je bio fantastičan. Osećam se kao da sam se vratio kući i uživam. Ovo su stvari koje će pamtiti celog života. Sjajno je biti ovde”.  

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar