Тринкијери: Нигдје се не игра, као у АБА лиги!

Довољно мира и памети у продужетку.  Тренер Партизана изјавио је после победе у Задру да је АБА лига најтеже домаће такмичење у коме је радио.

Кошарка 20.01.2019 | 10:00
Тринкијери: Нигдје се не игра, као у АБА лиги!
Андреа Тринкијери уз повремене турбуленције води Партизан ка плеј-офу АБА лиге!

Црно-бели су у Задру дошли до четврте победе у низу, имају скор 10-6 и у следећем колу против Меге могу да направе практично одлучујући корак ка Топ 4 пласману на крају регуларног дела сезоне.

У суботу предвече, после испуштених "плус 14" у другом полувремену, морали су да играју продужетак, у коме је Маркус Пејџ уз помоћ Вање Маринковића сломио отпор домаћих.

"Добили смо утакмицу 10 пута, а изгубили је девет пута. Тај 'плус један' је био кључан",изјавио је Тринкијери на конференцији за новинаре у дворани "Крешимир Ћосић".

Он је навео да му је та дворана уз "Пионир" омиљена на просторима бивше Југославије, док је за Задар рекао да је  "чврста екипа", која "има пуно срца".

"Ми смо лоше кренули, па били мало бољи у трећој четвртини, а онда смо на 12 или 14 поена предности, не сећам се најбоље, направили неке грешке. Морам искрено да кажем, играчи Задра такође су имали лепих потеза. Литл је погодио пар тешких шутева и отишли смо у продужетак".

Занимљиво је да су црно-бели у другом полувремену константно водили 19 и по минута, пре него што је поменути Американац постигао тројку и кош из рекета за 82:82.

"У додатних пет минута смо били довољно мирни и паметни да ставимо лопту у руке оних који знају шта са њом да раде. Тешка утакмица...", са уздахом олакшања је рекао Италијан.



Потом му је постављено питање како после пар месеци рада у Партизану оцењује квалитет АБА лиге...

"Био сам у Италији, Грчкој, Немачкој и Русији, али ово је најтежа лига у којој сам до сада радио. Не кажем да су екипе квалитетне као Реал, него да се игра јако тврдо и да свака екипа зна шта је кошарка. У другим земљама не зна баш свака", рекао је Тринкијери.

"Јако је тешко добити утакмицу у гостима. Лига је изузетно компликована и зато се много пута догодило да странац овде уопште не нађе ритам, иако је талентован и пре тога је играо фантастично, рецимо у Француској. Игра се са много контакта, сви знају све, нико те не пушта да уђеш у ритам".

Екипа Партизана враћа се у Београд у суботу увече, како би се "престројила" за путовање у Француску већ у понедељак.

Важан меч 4. кола Топ 16 фазе Еврокупа, против Монака, на програму је у уторак од 19 часова.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар