Trinkijeri: Nigdje se ne igra, kao u ABA ligi!

Dovoljno mira i pameti u produžetku.  Trener Partizana izjavio je posle pobede u Zadru da je ABA liga najteže domaće takmičenje u kome je radio.

Košarka 20.01.2019 | 10:00
Trinkijeri: Nigdje se ne igra, kao u ABA ligi!
Andrea Trinkijeri uz povremene turbulencije vodi Partizan ka plej-ofu ABA lige!

Crno-beli su u Zadru došli do četvrte pobede u nizu, imaju skor 10-6 i u sledećem kolu protiv Mege mogu da naprave praktično odlučujući korak ka Top 4 plasmanu na kraju regularnog dela sezone.

U subotu predveče, posle ispuštenih "plus 14" u drugom poluvremenu, morali su da igraju produžetak, u kome je Markus Pejdž uz pomoć Vanje Marinkovića slomio otpor domaćih.

"Dobili smo utakmicu 10 puta, a izgubili je devet puta. Taj 'plus jedan' je bio ključan",izjavio je Trinkijeri na konferenciji za novinare u dvorani "Krešimir Ćosić".

On je naveo da mu je ta dvorana uz "Pionir" omiljena na prostorima bivše Jugoslavije, dok je za Zadar rekao da je  "čvrsta ekipa", koja "ima puno srca".

"Mi smo loše krenuli, pa bili malo bolji u trećoj četvrtini, a onda smo na 12 ili 14 poena prednosti, ne sećam se najbolje, napravili neke greške. Moram iskreno da kažem, igrači Zadra takođe su imali lepih poteza. Litl je pogodio par teških šuteva i otišli smo u produžetak".

Zanimljivo je da su crno-beli u drugom poluvremenu konstantno vodili 19 i po minuta, pre nego što je pomenuti Amerikanac postigao trojku i koš iz reketa za 82:82.

"U dodatnih pet minuta smo bili dovoljno mirni i pametni da stavimo loptu u ruke onih koji znaju šta sa njom da rade. Teška utakmica...", sa uzdahom olakšanja je rekao Italijan.



Potom mu je postavljeno pitanje kako posle par meseci rada u Partizanu ocenjuje kvalitet ABA lige...

"Bio sam u Italiji, Grčkoj, Nemačkoj i Rusiji, ali ovo je najteža liga u kojoj sam do sada radio. Ne kažem da su ekipe kvalitetne kao Real, nego da se igra jako tvrdo i da svaka ekipa zna šta je košarka. U drugim zemljama ne zna baš svaka", rekao je Trinkijeri.

"Jako je teško dobiti utakmicu u gostima. Liga je izuzetno komplikovana i zato se mnogo puta dogodilo da stranac ovde uopšte ne nađe ritam, iako je talentovan i pre toga je igrao fantastično, recimo u Francuskoj. Igra se sa mnogo kontakta, svi znaju sve, niko te ne pušta da uđeš u ritam".

Ekipa Partizana vraća se u Beograd u subotu uveče, kako bi se "prestrojila" za putovanje u Francusku već u ponedeljak.

Važan meč 4. kola Top 16 faze Evrokupa, protiv Monaka, na programu je u utorak od 19 časova.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar