ФРА: ПСЖ нема милости - 9:0!

Последњепласирани Генган послужио као шутерски тренинг Парижанима.  Брутална освета ПСЖ-а! Мучени Генган добио девет комада! Враћен дуг фењерашу Лиге 1!

Фудбал 19.01.2019 | 20:00
ФРА: ПСЖ нема милости - 9:0!
Ау, какав ће то бити дуел осмине финала Лиге шампиона 12. фебруара на Олд Трафорду! 

Манчестер јунајтед је у сјајној форми, али Пари Сен Жермен ривале у Француској углавном користи за распуцавање. Посебно оне који га наљуте, а ту несрећу имао је последњепласирани тим Лиге 1, Генгам, који је пре неколико дана елиминисао Парижане из (не претерано битног) Лига купа. Било је то у четвртфиналном дуелу, у ком су гости славили 2:1.

Освета је брзо стигла и била је сурова.

У дуелу 21. кола, ПСЖ је - опет на свом стадиону - победио 9:0! У првом полувремену три, у другом још шест голова.

Килијан Мбапе и Единсон Кавани дали су по три, Нејмар два, а Тома Меније један гол.

Серију је отворио Нејмар у 11. минуту, затим је два пута погодио Мбапе (11, 45), па два пута Кавани (59, 66), онда опет Нејмар (68), Кавани (75), Мбапе (80) и за крај Меније (83).

ПСЖ је убедљиво први на табели Лиге 1, иако има једну или две утакмице мање од ривала.  Екипа Томаса Тухела сакупила је 53 бодова у 19 мечева (17 победа, два ремија) и има чак 13 бодова више од другопласираног Лила, који има две утакмице више.

Мало Нејмар, мало Кавани, мало Мбапе... Када ПСЖ помахнита тешко ономе ко им се тог дана нађе на путу. Генган је недавно направио прворазрену сензацију у Лига Купу и избацио Свеце из тог такмичења после тријумфа у Паризу – 1:2.

Данас је за ту бахатост фењераш Лиге 1 морао да плати цех. Како се утакмица одвијала и колико шутева су имали играчи ПСЖ-а може се рећи да је Генган и добро прошао. Да, да добро прошао. Без обзира што су асови ПСЖ-а потписали најубедљивију победу у сезони шампиона Француске – 9:0.

Колико је неуспех у Лига Купу тешко пао Свецима било је јасно од оног тренутка када је Томас Тухел одлучио да на терен изведе најјачи састав. Желео је немачки стручњак да врати на фабричка подешавања Генган, а тако су се понашали и његови асови.

Од првог минута су јаким пресингом ломили ривала јаким пресингом. После одличне дубинске лопте Данија Алвеша, Нејмар се дриблингом ослободио чувара и довео Парижане у вођство. Играо се 11. минут...

Тада је почео озбиљан ход по мукама нејаких гостију. Генганпу није ишло на руку ни то што су Нејмар, Кавани  и Мбапе одличном сарадњом помагали један другом да поправљају лични учинак.

До краја првог полувремена као стрелац се наметнуо Мбапе, а као асистенти Нејмар и Каванији.

И поред одличног издања свог тима Томас Тухел и навијачи ПСЖ-а морали су да буду забринути. У 19 . минуту због повреде скочног зглоба Марко Верати је изашао из игре, и одмах је пребачен у најближу париску болницу... Велико је питање колико ће одсустовати сјајни италијански везиста и да ли ће бити спреман за окршај против Манчестера у Лиги шампиона.

А шта рећи о другом полувремену? Била је то класична утакмица ПСЖ-а, посебно када осете да им ривал недорастао. Они у том случају не спуштају гас, него још више газхе. Тужно је било гледати погравања асова домаћина... Али можда и крајње професионалну жељу да наплате дуг. Примера ради Мбапе се приликом осмог гола баш емотивно радовао...

И да још једном подвучемо црту: Нејмар је дао два гола, хет-трик су постигли Кавани и Мбапе. У листу стрелаца се уписао и Тома Меније.

ФРАНЦУСКА 1 - 21. КОЛО: 

Петак

Лил – Амијен 2:1 (1:1)
/Леао 45+2, Шека 85 – Отеро 5/

Субота

ПСЖ - Генган 9:0 (3:0)
/Нејмар 11 и 68, Мбапе 37, 45, 80, Кавани 59, 66, 76, Меније 83/

20.00 Монако – Стразбур
20.00 Ним – Тулуз
20.00 Ремс – Ница

недеља:
15.00 Рен – Монпеље
17.00 Анже – Нант
17.00 Каен – Марсеј
19.00 Бордо – Дижон
21.00 С. Етјен – Лион

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар