Партизанов реванш Задру, након продужетка!

Драма и продужеци – сјајни Пејџ водио Партизан до победе против Задра! Кошаркаши Партизана победили су Задар после продужетка са 97:92 у 16. колу АБА лиге.  Рафал Пејџа, Маринковић "оверио" Задране! Црно-бели дали 14 тројки, од тога Маркус Пејџ седам и после продужетка тријумфовали на увек неугодном гостовању у Далмацији.  Рударски! Пејџ са седам тројки осветлао пут Партизану - реванш Задру после продужетка.  И без важних играча Радета Загорца и Алексеја Николића црно-бели су стигли до веома битне победе у гостима - 92:97.

Кошарка 19.01.2019 | 19:30
Партизанов реванш Задру, након продужетка!
У дворани "Крешимир Ћосић" виђена је узбудљива утакмица, а црно-бели су на крају успели да се реванширају противнику за пораз у Београду.

Изабранике Андрее Тринкијерија до победе предводио је Маркус Пејџ са 28 поена, Маринковић је убацио 13, док је Јанковић постигао 12.

Најефикаснији у пораженом саставу био је Марио Литл са 20 поена. 

Партизан је од краја друге четвртине контролисао ритам меча, у трећој деоници имали су и двоцифрену предности, међутим Задар је преко Дашића и Жорића успео да се врати. 

У последњој четвртини уследила је драма. Партизан је водио и водио, али је Задар преко Марија Литла успео да се врати. Американац је погодио у два наврата за нерешен резултат у последњем минуту. 

Покушали су за победу Маркус Пејџ и Алекс Ренфро, али нису били прецизни. Имали су и Задрани прилику за победу, међутим Литл је промашио отворен шут. У продужетку доминирао је Маркус Пејџ који је постигао две тројке и тиме је практично решио меч. 

На крају је тачку на меч ставио поготком за три поена Вања Маринковић (97:92). Бек Партизана тако је поставио и коначан резултат.

Четврта узастопна победа Партизана у АБА лиги!

Без лакше повређених Алексеја Николића и Радета Загорца, црно-бели су у другом полувремену испустили 14 поена предности. Имали су и срећу да Марио Литл промаши тројку у последњем секунду регуларног тока, а онда су у продужетку били бољи и заслужено дошли до бодова, којима су се учврстили међу прва четири на табели.

Маркус Пејџ постигао је 28 поена, од тога седам тројки из 10 покушаја, док је Вања Маринковић са 13 био други стрелац екипе.

Он је осам секунди пре краја, такође тројком, дефинитивно сломио отпор упорних домаћина. Пре тога су Лука Жорић и Лука Божић у једном нападу промашили шутеве из рекета за нерешен резултат.

Задар (скор 5-11) - Партизан (10-6) 92:97 (23:20, 23:30, 19:19, 17:13, 10:15)!

Направио је Задар велике проблеме ове сезоне када је победио Партизан у Београдској Арени, па су црно-бели сада с Андреом Тринкијеријем отишли да се реванширају истом мером. То је успело црно-белима који су у неизвесној утакмици успели да изађу као победници резултатом 97:92 (82:82) и то после одиграног продужетка. Важан тријумф за београдски тим у борби за место у плеј-офу, посебно после пораза од Монака у Еврокупу, као и због чињенице што је тријумф дошао у гостима. И то на овакав начин. У мечу у ком је Литл имао отворен шут за победу на истеку 40. минута.

Важне тројке у последњој деоници дали су Вања Маринковић и Маркус Пејџ (његов феноменалан шутерски посао данас, 7/10 за три, 28 поена). Партизан је у последња два минута ушао с предношћу од 81:77, Литл је касније убацио важну тројку и Партизан је имао само 82:80. Си је био непрецизан из корнера, а Литл је двојком донео изједначење на 34 секунде до краја. Пејџ је потом шутирао за три и промашио, Ренфро је решавао у последњем нападу али ни он није био прецизан. Имао је ћак Литл шут за победу, промашио је, и тако смо дошли до продужетка.

Пејџ је тамо дао три тројке, а онда је и Маринковић убацио једну далеку на неколико секунди до краја и ту ставио тачку! Пејџ је дао 28 поена, Маринковић 13, Никола Јанковић 12, а Ренфро и Стефан Јанковић по 10. С тим што је Ренфро имао и 10 асистенција.

Познато је колико је незгодно гостовати Задру, а Партизан је управо то имао данас на менију у дворани Крешимир Ћосић. Почетак меча није био убедљив, али су се црно-бели добро држалио уз помоћ поена БонџеСија (тројка и закуцавање), као и Стефана Јанковића. Обе екипе су играле са непотпуним саставима, а код Партизана није било Радета Загорца и Алексеја Николића. Видећемо да ли ће бити спремни за меч против Монака у гостима.

Задар је солидно шутирао за три поена, мучио је Партизан преко Литла, Дашића и Жорића, тако да је у већем делу првог полувремена то била егал утакмица, а Партизан је тек у последњим секундама успео да мало појача ритам и да добрим трком Вање Маринковића стигне до резултата 50:46.

Сам тај резултат показује колико је Партизану офанзива била добра, али да одбрана није била на нивоу. Провлачили су се домаћи, правили позиције испод коша кретњом без лопте, што је рецимо чинио Лука Божић. Андреа Тринкијери је у неколико ситуација био врло љут на своје играче, па се очекивало да се ту нешто промени у наставку, у наредних 20 минута.

Пре свега у одбрани.

Трећа деоница је била изузетно важна јер ју је Партизан започео серијом 12:2 кошевима Маркуса Пејџа (у једном моменту имао 3/3 за три) и Николе Јанковића. Најбоље у игри црно-белих било је то што је у нападу Тринкијери имао више добрих опција. Одбрана је у појединим моментима морала да буде боља, као и рубрика “изгубљене лопте” којих је било прилично у другом делу треће четвртине.

Негде у тим моментима је Ренфро убацио тројку и повећао предност Партизана на 12 разлике баш када је домаћин повећао агресивност у одбрани. Међутим, Задар је с две тројке Дашића и Башића убрзо преполовио предност. Дашић је баш мучио црно-беле.

Партизан је у последњу деоницу ушао с предношћу од само четири поена. На крају је Партизан ипак био јачи и константнији. На крају крајева, и квалитетнији.

АБА ЛИГА: Задар - Партизан 92:97 (23:20, 23:30, 19:19, 17:13, 10:15)

Дворана Крешимир Ћосић
Судије: Дамир Јавор, Јосип Радојковић, Милан Недовић

ЗАДАР: Башић 15 (6ас), Марић, Жорић 16 (5ск, 2блк, 3изг), Крајина, Дашић 17 (тројке 3/5, бацања 2/6, 7ск, 2ас), Вуковић 4, Брзоја 2, Шпраља 5 (3ас), Литл 20 (3ск, 2ас), Божић 13 (6ск, 2ас, 2укр), Планинић.

ПАРТИЗАН: Н. Јанковић 12 (7ск, 2ас, 3изг), Пејџ 28 (тројке 7/10, 2ас, 2укр, 3изг), Трифуновић, Си 9 (5ск), Маринковић 13 (тројке 3/5, 4ск), Гегић, Величковић 4, Пецарски, Ренфро 10 (тројке 2/7, 3ск, 10ас, 3изг), С. Јанковић 10 (5ск, 2укр), Лендејл 6 (6ск, 2ас, 5изг), Гагић 5 (3ск).

АБА лига, 16. коло:

Задар – Партизан 92:97

19.00 Црвена звезда – ФМП
21.00 Мега – Морнар

недеља:

19.00 Цибона – Олимпија

понедељак:

18.00 Будућност – Цедевита

петак:

Крка – Игокеа 69:71

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар