Partizanov revanš Zadru, nakon produžetka!

Drama i produžeci – sjajni Pejdž vodio Partizan do pobede protiv Zadra! Košarkaši Partizana pobedili su Zadar posle produžetka sa 97:92 u 16. kolu ABA lige.  Rafal Pejdža, Marinković "overio" Zadrane! Crno-beli dali 14 trojki, od toga Markus Pejdž sedam i posle produžetka trijumfovali na uvek neugodnom gostovanju u Dalmaciji.  Rudarski! Pejdž sa sedam trojki osvetlao put Partizanu - revanš Zadru posle produžetka.  I bez važnih igrača Radeta Zagorca i Alekseja Nikolića crno-beli su stigli do veoma bitne pobede u gostima - 92:97.

Košarka 19.01.2019 | 19:30
Partizanov revanš Zadru, nakon produžetka!
U dvorani "Krešimir Ćosić" viđena je uzbudljiva utakmica, a crno-beli su na kraju uspeli da se revanširaju protivniku za poraz u Beogradu.

Izabranike Andree Trinkijerija do pobede predvodio je Markus Pejdž sa 28 poena, Marinković je ubacio 13, dok je Janković postigao 12.

Najefikasniji u poraženom sastavu bio je Mario Litl sa 20 poena. 

Partizan je od kraja druge četvrtine kontrolisao ritam meča, u trećoj deonici imali su i dvocifrenu prednosti, međutim Zadar je preko Dašića i Žorića uspeo da se vrati. 

U poslednjoj četvrtini usledila je drama. Partizan je vodio i vodio, ali je Zadar preko Marija Litla uspeo da se vrati. Amerikanac je pogodio u dva navrata za nerešen rezultat u poslednjem minutu. 

Pokušali su za pobedu Markus Pejdž i Aleks Renfro, ali nisu bili precizni. Imali su i Zadrani priliku za pobedu, međutim Litl je promašio otvoren šut. U produžetku dominirao je Markus Pejdž koji je postigao dve trojke i time je praktično rešio meč. 

Na kraju je tačku na meč stavio pogotkom za tri poena Vanja Marinković (97:92). Bek Partizana tako je postavio i konačan rezultat.

Četvrta uzastopna pobeda Partizana u ABA ligi!

Bez lakše povređenih Alekseja Nikolića i Radeta Zagorca, crno-beli su u drugom poluvremenu ispustili 14 poena prednosti. Imali su i sreću da Mario Litl promaši trojku u poslednjem sekundu regularnog toka, a onda su u produžetku bili bolji i zasluženo došli do bodova, kojima su se učvrstili među prva četiri na tabeli.

Markus Pejdž postigao je 28 poena, od toga sedam trojki iz 10 pokušaja, dok je Vanja Marinković sa 13 bio drugi strelac ekipe.

On je osam sekundi pre kraja, takođe trojkom, definitivno slomio otpor upornih domaćina. Pre toga su Luka Žorić i Luka Božić u jednom napadu promašili šuteve iz reketa za nerešen rezultat.

Zadar (skor 5-11) - Partizan (10-6) 92:97 (23:20, 23:30, 19:19, 17:13, 10:15)!

Napravio je Zadar velike probleme ove sezone kada je pobedio Partizan u Beogradskoj Areni, pa su crno-beli sada s Andreom Trinkijerijem otišli da se revanširaju istom merom. To je uspelo crno-belima koji su u neizvesnoj utakmici uspeli da izađu kao pobednici rezultatom 97:92 (82:82) i to posle odigranog produžetka. Važan trijumf za beogradski tim u borbi za mesto u plej-ofu, posebno posle poraza od Monaka u Evrokupu, kao i zbog činjenice što je trijumf došao u gostima. I to na ovakav način. U meču u kom je Litl imao otvoren šut za pobedu na isteku 40. minuta.

Važne trojke u poslednjoj deonici dali su Vanja Marinković i Markus Pejdž (njegov fenomenalan šuterski posao danas, 7/10 za tri, 28 poena). Partizan je u poslednja dva minuta ušao s prednošću od 81:77, Litl je kasnije ubacio važnu trojku i Partizan je imao samo 82:80. Si je bio neprecizan iz kornera, a Litl je dvojkom doneo izjednačenje na 34 sekunde do kraja. Pejdž je potom šutirao za tri i promašio, Renfro je rešavao u poslednjem napadu ali ni on nije bio precizan. Imao je ćak Litl šut za pobedu, promašio je, i tako smo došli do produžetka.

Pejdž je tamo dao tri trojke, a onda je i Marinković ubacio jednu daleku na nekoliko sekundi do kraja i tu stavio tačku! Pejdž je dao 28 poena, Marinković 13, Nikola Janković 12, a Renfro i Stefan Janković po 10. S tim što je Renfro imao i 10 asistencija.

Poznato je koliko je nezgodno gostovati Zadru, a Partizan je upravo to imao danas na meniju u dvorani Krešimir Ćosić. Početak meča nije bio ubedljiv, ali su se crno-beli dobro držalio uz pomoć poena BondžeSija (trojka i zakucavanje), kao i Stefana Jankovića. Obe ekipe su igrale sa nepotpunim sastavima, a kod Partizana nije bilo Radeta Zagorca i Alekseja Nikolića. Videćemo da li će biti spremni za meč protiv Monaka u gostima.

Zadar je solidno šutirao za tri poena, mučio je Partizan preko Litla, Dašića i Žorića, tako da je u većem delu prvog poluvremena to bila egal utakmica, a Partizan je tek u poslednjim sekundama uspeo da malo pojača ritam i da dobrim trkom Vanje Marinkovića stigne do rezultata 50:46.

Sam taj rezultat pokazuje koliko je Partizanu ofanziva bila dobra, ali da odbrana nije bila na nivou. Provlačili su se domaći, pravili pozicije ispod koša kretnjom bez lopte, što je recimo činio Luka Božić. Andrea Trinkijeri je u nekoliko situacija bio vrlo ljut na svoje igrače, pa se očekivalo da se tu nešto promeni u nastavku, u narednih 20 minuta.

Pre svega u odbrani.

Treća deonica je bila izuzetno važna jer ju je Partizan započeo serijom 12:2 koševima Markusa Pejdža (u jednom momentu imao 3/3 za tri) i Nikole Jankovića. Najbolje u igri crno-belih bilo je to što je u napadu Trinkijeri imao više dobrih opcija. Odbrana je u pojedinim momentima morala da bude bolja, kao i rubrika “izgubljene lopte” kojih je bilo prilično u drugom delu treće četvrtine.

Negde u tim momentima je Renfro ubacio trojku i povećao prednost Partizana na 12 razlike baš kada je domaćin povećao agresivnost u odbrani. Međutim, Zadar je s dve trojke Dašića i Bašića ubrzo prepolovio prednost. Dašić je baš mučio crno-bele.

Partizan je u poslednju deonicu ušao s prednošću od samo četiri poena. Na kraju je Partizan ipak bio jači i konstantniji. Na kraju krajeva, i kvalitetniji.

ABA LIGA: Zadar - Partizan 92:97 (23:20, 23:30, 19:19, 17:13, 10:15)

Dvorana Krešimir Ćosić
Sudije: Damir Javor, Josip Radojković, Milan Nedović

ZADAR: Bašić 15 (6as), Marić, Žorić 16 (5sk, 2blk, 3izg), Krajina, Dašić 17 (trojke 3/5, bacanja 2/6, 7sk, 2as), Vuković 4, Brzoja 2, Špralja 5 (3as), Litl 20 (3sk, 2as), Božić 13 (6sk, 2as, 2ukr), Planinić.

PARTIZAN: N. Janković 12 (7sk, 2as, 3izg), Pejdž 28 (trojke 7/10, 2as, 2ukr, 3izg), Trifunović, Si 9 (5sk), Marinković 13 (trojke 3/5, 4sk), Gegić, Veličković 4, Pecarski, Renfro 10 (trojke 2/7, 3sk, 10as, 3izg), S. Janković 10 (5sk, 2ukr), Lendejl 6 (6sk, 2as, 5izg), Gagić 5 (3sk).

ABA liga, 16. kolo:

Zadar – Partizan 92:97

19.00 Crvena zvezda – FMP
21.00 Mega – Mornar

nedelja:

19.00 Cibona – Olimpija

ponedeljak:

18.00 Budućnost – Cedevita

petak:

Krka – Igokea 69:71

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar