Сарадња Нутелле и Алена Исламовића

Пјевач „Бијелог дугмета“ Ален Исламовић, поред активног наступања на бинама широм свијета, већ три године се бави и узгојем љешњака

Босна и Херцеговина 19.01.2019 | 18:36
Сарадња Нутелле и Алена Исламовића
Он за портал ЦдМ открива докле је догурао на свом “агробизнис” плану.

Његова фарма у Бихаћу, коју сређује, и коју воде он и брат његове супруге, простире се на површини од 25.000 метара квадратних.

“То је моје слободно вријеме између викенда, рад на плантажи креће од марта, априла па до септембра или октобра”, објашњава Исламовић. 

У седам дана довољна су два да одржаваш плантажу, заливаш, штитиш од паразита, прскање, прехрањивање преко коријена, листа и тако даље. Ту љубав према земљи и пољопривреди му је, истиче, усадио отац, а бихаћко поље је најпогодније за љешник у БиХ. 

“Моје су сорте најтраженије на свјетском тржишту за фабрике чоколада, за прављење уља... Радићу на томе да брендирам своје плодове под називом 'Љешњак с Уне', а то ће почети за неколико година.” 

План је, додаје Исламовић, да кад оде у пензију фарма буде капацитета између 10-15 тона љешњака, истичући да се за његов производ већ интересују познати прерађивачи из иностранства.

“За мене се интересују прерађивачи љешњака из Швицарске, Аустрије и Ферреро Роцхер. 

Фарму одржавамо прописаним пестицидима Европске уније. Да пробате мој плод не би вјеровали, као да сте узели кашичицу Нутелле.

Послао сам у Швицарску на анализу шаку љешњака и нису могли да вјерују да тако нешто постоји на Балкану и да се узгаја. 

Можда неко мисли да је нешто морам. Ја стварно не морам ништа. Ја сам сретни деда који очекује још унучића током године", објашњава пјевач.

(Б92)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Петар П.

19.01.2019 21:35

Свака част за Алена. Он у музици важи за великог професионалца. Вјерујем да је такав и у овом послу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Репо послови

19.01.2019 21:38

Нема ста, свака цаст

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

20.01.2019 07:03

Све је у сустиини добро рецено плантаза се казе за воце а фарма је за узгој зивотиња такодје исту сорту имам па ми је зеља да ступим са Аленом у контакт Шћитарјево