ШПА: Реалу дерби и каква-таква нада!

Мадриђани се прописно испромашивали, а онда и два пута погодили мрежу Севиљиног гола за помак на табели и притисак на градског ривала Атлетико, можда и водећу Барселону.  Бомба Зидановог специјалца сачувала десетковани Реал! На крају Лука Модрић подебљао тријумф против Севиље – 2:0.

Фудбал 19.01.2019 | 18:30
ШПА: Реалу дерби и каква-таква нада!
Суботњи програм 20. кола Примере отворен је дербијем између Реал Мадрида и Севиље.

Домаћин је доминирао, али је головима тек у финишу успео да дође до победе 2:0, укупно 12. узастопне против Севиље на Сантјаго Бернабеу стадиону! Ко би реако, имајући у виду да је клуб из Андалузије већ годинама уназад при врху Примере...

Мрежу гостију фантастичним ударцем у 78. минуту откључао је Каземиро, а потом је у другом минуту надокнаде коначан резултат поставио Лука Модрић, укравши лопту једном од дефанзиваца Севиље и рутински матиравши Томаша Вацлика.

Тим головима саиграчи су улепшали јубиларни 450. наступ Серхија Рамоса у Примери (411 за Реал, 39 за Севиљу). Од активних играча у шпанском првенству више лигашких утакмица има једино Хоакин из Бетиса (503).

Мадриђани су овом победом пришли на само два бода мање од градског ривала Атлетика, с тим да "јорганџије" играју од 18.30 против Уеске у гостима. Водећа Барселона има седам бодова више од Реала, па се у "краљевском клубу", такође, надају да би евентуалним киксом Каталонаца против Леганеса код куће (недеља, 20.45), шампионска трка поново могла да се "закува"...

Победа против ривала који је до овог кола имао исти број бодова, свакао је важна екипи Сантјага Соларија после пораза управо од Леганеса.

Деловало је да мучењу Реала нема краја. Да ће актуелни шампион Европе сервирати још једну трагичну представу навијачима на Бернабеуу. Мучио се Реал, играо лоше осакаћен бројним повредама, али... Када се чинило да Соларију нема спаса против Севиље, прорадио је Зиданов специјал.

Оно што је свих претходних година радио Кристијано Роналдо, сада је режирао Бразилац Каземиро. Играо се 78. минут када је Себаљос одиграо још попречан пас, Лука Модрић је зналачки пропустио лопту, а за завршницу је био задужен Каземиро. Бразилац је одапео ударац са 25 метара, од чије силине није могао да се одбрани голман тима из Андалузије Вацлик.  На крају тријумф Реала против Севиуља подебљао је Лука Модрић – 2:0

По томе како су се страствено радовали најбоље се видело колико је Каземиров гол значио играчима Сантјага Соларија.

Тренер Краљева Солари морао је да дуел против Севиље игра са изнуђеном поставом. Без Тонија Кроса, Герета Бејла и Марка Асенсија, са Марселом на клупи за резерве. Видели смо нападачки трозубац Виницијус, Лукас Васкез, и Бензема. Слабо је све то деловало, посебно што су грубим стартовима играчи Севиље насртали на Луку Модрића. Знали су да је хрватски плејмејкер главна и основна снага оваквих Краљева. Модрићу је пукла аркада после једног дуела, али је знао да мора да остане на терену.

Наставак је исто донео осредњи фудбал... Навијачи Реала су у неверици вртели главом гледајући како њихов тим може да страда од нервозе... Још када је ударац Данија Себаљоса завршио на пречки, чинило се да ће Реал потонути... Ипак, да тако не буде побринуо се Каземиро.

А потом и Лука Модрић у судијској надокнади. 

ПРИМЕРА, 20. коло:

Реал - Севиља 2:0 (0:0)
/Каземиро 78, Модрић 90+2/

Уеска - Атлетико 18.30
Селта - Валенсија 20.45

у петак

Хетафе - Алавес 4:0 (1:0)
/Хаиме Мата 33'п, 88', Молина 46', 55'/

у недељу

Бетис - Ђирона 12.00
Виљареал - Билбао 16.15
Леванте - Ваљадолид 18.30
Рајо Ваљекано - Сосиједад 18.30
Барселона - Леганес 20.45

у понедељак

Еибар - Еспањол 21.00

ТАБЕЛА: Барселона (-1) 43, Атлетико (-1) 38, Реал 36, Севиља 33, Алавес 32, Хетафе 31, Бетис (-1) 26, Сосиједад (-1) 25, Ђирона (-1) 24, Еспањол (-1) 24, Валенсија (-1) 23, Леванте (-1) 23, Леганес (-1) 22, Ваљадолид (-1) 22, Билбао (-1) 22, Еибар (-1) 22, Селта (-1) 21, Рајо Ваљекано (-1) 19, Виљареал (-1) 17, Уеска (-1) 11.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар