ŠPA: Realu derbi i kakva-takva nada!

Madriđani se propisno ispromašivali, a onda i dva puta pogodili mrežu Seviljinog gola za pomak na tabeli i pritisak na gradskog rivala Atletiko, možda i vodeću Barselonu.  Bomba Zidanovog specijalca sačuvala desetkovani Real! Na kraju Luka Modrić podebljao trijumf protiv Sevilje – 2:0.

Fudbal 19.01.2019 | 18:30
ŠPA: Realu derbi i kakva-takva nada!
Subotnji program 20. kola Primere otvoren je derbijem između Real Madrida i Sevilje.

Domaćin je dominirao, ali je golovima tek u finišu uspeo da dođe do pobede 2:0, ukupno 12. uzastopne protiv Sevilje na Santjago Bernabeu stadionu! Ko bi reako, imajući u vidu da je klub iz Andaluzije već godinama unazad pri vrhu Primere...

Mrežu gostiju fantastičnim udarcem u 78. minutu otključao je Kazemiro, a potom je u drugom minutu nadoknade konačan rezultat postavio Luka Modrić, ukravši loptu jednom od defanzivaca Sevilje i rutinski matiravši Tomaša Vaclika.

Tim golovima saigrači su ulepšali jubilarni 450. nastup Serhija Ramosa u Primeri (411 za Real, 39 za Sevilju). Od aktivnih igrača u španskom prvenstvu više ligaških utakmica ima jedino Hoakin iz Betisa (503).

Madriđani su ovom pobedom prišli na samo dva boda manje od gradskog rivala Atletika, s tim da "jorgandžije" igraju od 18.30 protiv Ueske u gostima. Vodeća Barselona ima sedam bodova više od Reala, pa se u "kraljevskom klubu", takođe, nadaju da bi eventualnim kiksom Katalonaca protiv Leganesa kod kuće (nedelja, 20.45), šampionska trka ponovo mogla da se "zakuva"...

Pobeda protiv rivala koji je do ovog kola imao isti broj bodova, svakao je važna ekipi Santjaga Solarija posle poraza upravo od Leganesa.

Delovalo je da mučenju Reala nema kraja. Da će aktuelni šampion Evrope servirati još jednu tragičnu predstavu navijačima na Bernabeuu. Mučio se Real, igrao loše osakaćen brojnim povredama, ali... Kada se činilo da Solariju nema spasa protiv Sevilje, proradio je Zidanov specijal.

Ono što je svih prethodnih godina radio Kristijano Ronaldo, sada je režirao Brazilac Kazemiro. Igrao se 78. minut kada je Sebaljos odigrao još poprečan pas, Luka Modrić je znalački propustio loptu, a za završnicu je bio zadužen Kazemiro. Brazilac je odapeo udarac sa 25 metara, od čije siline nije mogao da se odbrani golman tima iz Andaluzije Vaclik.  Na kraju trijumf Reala protiv Seviulja podebljao je Luka Modrić – 2:0

Po tome kako su se strastveno radovali najbolje se videlo koliko je Kazemirov gol značio igračima Santjaga Solarija.

Trener Kraljeva Solari morao je da duel protiv Sevilje igra sa iznuđenom postavom. Bez Tonija Krosa, Gereta Bejla i Marka Asensija, sa Marselom na klupi za rezerve. Videli smo napadački trozubac Vinicijus, Lukas Vaskez, i Benzema. Slabo je sve to delovalo, posebno što su grubim startovima igrači Sevilje nasrtali na Luku Modrića. Znali su da je hrvatski plejmejker glavna i osnovna snaga ovakvih Kraljeva. Modriću je pukla arkada posle jednog duela, ali je znao da mora da ostane na terenu.

Nastavak je isto doneo osrednji fudbal... Navijači Reala su u neverici vrteli glavom gledajući kako njihov tim može da strada od nervoze... Još kada je udarac Danija Sebaljosa završio na prečki, činilo se da će Real potonuti... Ipak, da tako ne bude pobrinuo se Kazemiro.

A potom i Luka Modrić u sudijskoj nadoknadi. 

PRIMERA, 20. kolo:

Real - Sevilja 2:0 (0:0)
/Kazemiro 78, Modrić 90+2/

Ueska - Atletiko 18.30
Selta - Valensija 20.45

u petak

Hetafe - Alaves 4:0 (1:0)
/Haime Mata 33'p, 88', Molina 46', 55'/

u nedelju

Betis - Đirona 12.00
Viljareal - Bilbao 16.15
Levante - Valjadolid 18.30
Rajo Valjekano - Sosijedad 18.30
Barselona - Leganes 20.45

u ponedeljak

Eibar - Espanjol 21.00

TABELA: Barselona (-1) 43, Atletiko (-1) 38, Real 36, Sevilja 33, Alaves 32, Hetafe 31, Betis (-1) 26, Sosijedad (-1) 25, Đirona (-1) 24, Espanjol (-1) 24, Valensija (-1) 23, Levante (-1) 23, Leganes (-1) 22, Valjadolid (-1) 22, Bilbao (-1) 22, Eibar (-1) 22, Selta (-1) 21, Rajo Valjekano (-1) 19, Viljareal (-1) 17, Ueska (-1) 11.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar