АО: Невиђена драма - Пуј доминирао, па...

. . . умало изгубио од "клинца"! Француски тенисер, Лука Пуј, победио је Аустралијанца, Алексеја Попирина, у трећем колу Аустралијан опена, после пет сетова и велике борбе.

Тенис 19.01.2019 | 16:15
АО: Невиђена драма - Пуј доминирао, па...
Пуј је у мечу који је трајао до 1 после поноћи однео победу од 3-2, по сетовима 7:6(3), 6:3, 6:7(10), 4:6, 6:3.

Француски тенисер је контролисао дешавања на терену и имао све у својим рукама против талентованог домаћег играча, али му се у јако кратком року све "обрнуло наопачке".

Пуј је водио са 2-0 и у трећем сету константно притискао сервис високог ривала. Ипак, пропустио је три брејк прилике и отишло се у тај-брејк. И у том делу игре доминирао је Француз, повео са 4:0, али је онда уследио нагли пад. 

Деветнаестогодишњи Попирин се некако вратио у меч и после 22 одиграна поена одвео меч у четврти сет, а потом и у пети. 

У одлучујућем сету Пуј је некако успео да се поврати и направио кључни брејк, а приликом сервиса за меч спасао брејк шансу и завршио дуел у своју корист. 

Чешка тенисерка Каролина Плишкова пласирала се у осмину финала Отвореног првенства Аустралије у Мелбурну пошто је победила Италијанку Камилу Ђорђи. 

Плишкова је славила против 28. тенисерке света после три сета – 6:4, 3:6, 6:2. 

Осма тенисерка света Плишкова победила је после два сата и 13 минута. Она је пет пута одузела сервис противници, која је направила три брејка. 

Плишкова ће у осмини финала играти против Шпањолке Гарбиње Мугурусе, која је раније победила Швајцаркињу Тимеу Башчински са 7:6, 6:2.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар