AO: Neviđena drama - Puj dominirao, pa...

. . . umalo izgubio od "klinca"! Francuski teniser, Luka Puj, pobedio je Australijanca, Alekseja Popirina, u trećem kolu Australijan opena, posle pet setova i velike borbe.

Tenis 19.01.2019 | 16:15
AO: Neviđena drama - Puj dominirao, pa...
Puj je u meču koji je trajao do 1 posle ponoći odneo pobedu od 3-2, po setovima 7:6(3), 6:3, 6:7(10), 4:6, 6:3.

Francuski teniser je kontrolisao dešavanja na terenu i imao sve u svojim rukama protiv talentovanog domaćeg igrača, ali mu se u jako kratkom roku sve "obrnulo naopačke".

Puj je vodio sa 2-0 i u trećem setu konstantno pritiskao servis visokog rivala. Ipak, propustio je tri brejk prilike i otišlo se u taj-brejk. I u tom delu igre dominirao je Francuz, poveo sa 4:0, ali je onda usledio nagli pad. 

Devetnaestogodišnji Popirin se nekako vratio u meč i posle 22 odigrana poena odveo meč u četvrti set, a potom i u peti. 

U odlučujućem setu Puj je nekako uspeo da se povrati i napravio ključni brejk, a prilikom servisa za meč spasao brejk šansu i završio duel u svoju korist. 

Češka teniserka Karolina Pliškova plasirala se u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu pošto je pobedila Italijanku Kamilu Đorđi. 

Pliškova je slavila protiv 28. teniserke sveta posle tri seta – 6:4, 3:6, 6:2. 

Osma teniserka sveta Pliškova pobedila je posle dva sata i 13 minuta. Ona je pet puta oduzela servis protivnici, koja je napravila tri brejka. 

Pliškova će u osmini finala igrati protiv Španjolke Garbinje Muguruse, koja je ranije pobedila Švajcarkinju Timeu Baščinski sa 7:6, 6:2.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar