ПЛ: Спектакл меч Вулвса и Лестера!

Спектакл у Премијер лиги – хет-трик Жоте и гол у 93' за победу Вулвса! Фудбалери Вулверхепмтона победили су Лестер на домаћем терену резултатом 4:3 у 23. колу Премијер лиге.  Вук Жота растерао Лисице! Паклено отварање Премијер лиге на Молиноу.  Вулверхемптон савладао Лестер резултатом 4:3.  Због овога волимо енглески фудбал: 4:3, у 94. минуту! У утакмици као на филму, Вулверхемптон победио Лестер, голом у дубокој надокнади!

Фудбал 19.01.2019 | 15:45
ПЛ: Спектакл меч Вулвса и Лестера!
Вулвси су у првом полувремену стекли велику предност, коју су почетком другог "прокоцкали", а на крају виђена је драматична завршница.

Домаћина је у предност довео Диого Жота већ у четвртом минуту, а само осам минута касније штопер Рајан Бенет је дуплирао предност своје екипе. У оба случаја асистент је био Жоао Мутињо.

Већ на самом старту другог дела игре Демараи Греј је погодио за 2:1, да би шок на Молинеу комплетирао Конор Коуди, који је аутоголом донео изједначење "лисицама". 

Жота, стрелац првог гола, је имао неколико шанси да постане херој, а једну је искористио у 64. минуту када је примио нестварно добар пас Рубена Невеса и матирао голмана Шмајхела. 

Ипак, ту није био крај голеади у Вулверхемптону. 

Медисон је сјајно центрирао у 87. минуту, а на његову лопту налете је корпулентни Вес Морган и сместио је у мрежу Руија Патрисија. Све је изгледало као да ће се меч завршити ремијем, али је Невес послао још једно фантастично додавање Раулу Хименесу, који је пронашао Жоту, а он је постигао свој први хет-трик у Премијер лиги и донео победу својој екипи.

Нисмо могли да пожелимо боље отварање кола у Премијер лиги. На старту 23. рунде Вулверхемптон и Лестер постигли седам голова, а један више је апсолутно заслужено завршио у мрежи Лисица - 4:3 (2:0).

Велики херој публике на Молиноу био је изузетни Дијого Жота, који је пропустио неколико одличних прилика, али је на крају са три постигнута поготка био најзаслужнији за славље домаћег тима.

Лестер је од потпуно разбијене војске у првом полувремену заиграо фантастично у наставку, стигао прво до 2:2, а потом и до 3:3, али су на крају бодови апсолутно заслужено остали у Вулверхемптону.

Вукови су још једном показали да су у стању да савладају сваког противника, а уколико овај тим остане на окупу и буде додатно појачан у следећој сезони, могао би да буде више него озбиљан кандидат за излазак на евросцену.

У првом полувремену се играло по нотама двоструког асистента Жоаа Мутиња, а у другом под диригентском палицом Рубена Невеса, који је наместио Жотин гол у 64. минуту, а био и зачетник контранапада у трећем минуту који је одлучио утакмицу трећим поготком бившег играча Порта.

Вулвси су након првих 45 минута игре, када је поред Жоте мрежу Каспера Шмајхела тресао и Рајан Бенет, вероватно помислили да је све решено. Ипак, да није тако подсетили су их Греј и Барнс, головима у 47. и 51. минуту.

Неизвесност утакмице у огромној мери утицала је и на тренере два тима, па је Нуно Еспирито Санто након четвртог гола свог тима зарадио искључење пошто је улетео на терен и радовао се са играчима. Са друге стране, Клод Пуел је разочарано гунђао, вероватно свестан да му посао озбиљно виси о концу.

Спектакл!

СВАКО од 31.278 присутних на Молине стадиону дуго ће памтити утакмицу којом је почело наступајуће 23. коло Премијер лиге.

Запамтиће да је Вулверхемптон водио 2:0, па 3:2, да је Лестер оба пута стизао ту предност, али и да је Диого Жота одиграо меч живота и трећим голом донео победу домаћина, у 93. минуту:

Вулверхемптон - Лестер 4:3 (2:0)

Први Португалац од Кристијана Роналда који је постигао хет-трик у Премијер лиги улепшао је почетак године навијачима "вукова", јер је у 93. минуту савршено прихватио перфектну лопту Раула Хименеза са десне стране и поставио коначан резултат.

Бивши играч Атлетико Мадрида претходно је тресао мрежу волеј ударцем (за 1:0), као и у ситуацији "један на један" са голманом гостију Каспером Шмајхелом (за 3:2). У међувремену је Данца савладао и Рајан Бенет после корнера (за 2:0), али је Лестер на све те ударце имао спремне одговоре.

Борбени Џејми Варди није постигао гол за "лисице", али је унео огромну енергију гостима и подстакао њихов повратак у меч почетком другог дела. Американац Демари Греј је атлетским трком у 47. минуту дошао у ситуацију да погоди за 2:1, а први пут је изједначио млади Харви Барнс, снажним ударцем у 51. минуту, којим је погодио у ногу дефанзивца домаћих Конора Коудија док је лопта летела ка мрежи (2:2).

Уследио је Невесов гол за 3:2, који ипак није био довољан за победу, јер је легендарни капитен Лестера Вес Морган у 87. минуту поставио 3:3, ударцем главом, после прекида.

Тај гол као да је "повукао" госте у напад, па је Вулверхемптон у надокнади створио две велике шансе. Код прве је Џони Еванс омео Жоту, али код друге Португалац није имао никога око себе. Наместио се, шутирао по земљи и савладао Шмајхела, за коначних, незаборавних 4:3.

Премијер лига, 23. коло:

Вулверхемптон – Лестер 4:3 (2:0)
Жота 4, 64, 93; Бенет 12 -- Греј 47, Коуди 51аг, Морган 87

16.00 Борнмут – Вест Хем
16.00 Ливерпул – Кристал Палас
16.00 Манчестер јунајтед – Брајтон
16.00 Њукасл – Кардиф
16.00 Саутемптон – Евертон
16.00 Вотфорд – Барнли
18.30 Арсенал – Челси

недеља:

14.30 Хадерсфилд – Манчестер сити
17.00 Фулам – Тотенхем

Табела: Ливерпул 57, Манчестер сити 53, Тотенхем 48, Челси 47, Арсенал 41, Манчестер јунајтед 41, Вотфорд 32, Вулверхемптон (+1) 32, Лестер (+1) 31, Вест Хем 31, Евертон 30, Борнмут 27, Брајтон 26, Кристал Палас 22, Барнли 21, Саутемптон 19, Кардиф 19, Њукасл 18, Фулам 14, Хадерсфилд 11 бодова.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар