PL: Spektakl meč Vulvsa i Lestera!

Spektakl u Premijer ligi – het-trik Žote i gol u 93' za pobedu Vulvsa! Fudbaleri Vulverhepmtona pobedili su Lester na domaćem terenu rezultatom 4:3 u 23. kolu Premijer lige.  Vuk Žota rasterao Lisice! Pakleno otvaranje Premijer lige na Molinou.  Vulverhempton savladao Lester rezultatom 4:3.  Zbog ovoga volimo engleski fudbal: 4:3, u 94. minutu! U utakmici kao na filmu, Vulverhempton pobedio Lester, golom u dubokoj nadoknadi!

Fudbal 19.01.2019 | 15:45
PL: Spektakl meč Vulvsa i Lestera!
Vulvsi su u prvom poluvremenu stekli veliku prednost, koju su početkom drugog "prokockali", a na kraju viđena je dramatična završnica.

Domaćina je u prednost doveo Diogo Žota već u četvrtom minutu, a samo osam minuta kasnije štoper Rajan Benet je duplirao prednost svoje ekipe. U oba slučaja asistent je bio Žoao Mutinjo.

Već na samom startu drugog dela igre Demarai Grej je pogodio za 2:1, da bi šok na Molineu kompletirao Konor Koudi, koji je autogolom doneo izjednačenje "lisicama". 

Žota, strelac prvog gola, je imao nekoliko šansi da postane heroj, a jednu je iskoristio u 64. minutu kada je primio nestvarno dobar pas Rubena Nevesa i matirao golmana Šmajhela. 

Ipak, tu nije bio kraj goleadi u Vulverhemptonu. 

Medison je sjajno centrirao u 87. minutu, a na njegovu loptu nalete je korpulentni Ves Morgan i smestio je u mrežu Ruija Patrisija. Sve je izgledalo kao da će se meč završiti remijem, ali je Neves poslao još jedno fantastično dodavanje Raulu Himenesu, koji je pronašao Žotu, a on je postigao svoj prvi het-trik u Premijer ligi i doneo pobedu svojoj ekipi.

Nismo mogli da poželimo bolje otvaranje kola u Premijer ligi. Na startu 23. runde Vulverhempton i Lester postigli sedam golova, a jedan više je apsolutno zasluženo završio u mreži Lisica - 4:3 (2:0).

Veliki heroj publike na Molinou bio je izuzetni Dijogo Žota, koji je propustio nekoliko odličnih prilika, ali je na kraju sa tri postignuta pogotka bio najzaslužniji za slavlje domaćeg tima.

Lester je od potpuno razbijene vojske u prvom poluvremenu zaigrao fantastično u nastavku, stigao prvo do 2:2, a potom i do 3:3, ali su na kraju bodovi apsolutno zasluženo ostali u Vulverhemptonu.

Vukovi su još jednom pokazali da su u stanju da savladaju svakog protivnika, a ukoliko ovaj tim ostane na okupu i bude dodatno pojačan u sledećoj sezoni, mogao bi da bude više nego ozbiljan kandidat za izlazak na evroscenu.

U prvom poluvremenu se igralo po notama dvostrukog asistenta Žoaa Mutinja, a u drugom pod dirigentskom palicom Rubena Nevesa, koji je namestio Žotin gol u 64. minutu, a bio i začetnik kontranapada u trećem minutu koji je odlučio utakmicu trećim pogotkom bivšeg igrača Porta.

Vulvsi su nakon prvih 45 minuta igre, kada je pored Žote mrežu Kaspera Šmajhela tresao i Rajan Benet, verovatno pomislili da je sve rešeno. Ipak, da nije tako podsetili su ih Grej i Barns, golovima u 47. i 51. minutu.

Neizvesnost utakmice u ogromnoj meri uticala je i na trenere dva tima, pa je Nuno Espirito Santo nakon četvrtog gola svog tima zaradio isključenje pošto je uleteo na teren i radovao se sa igračima. Sa druge strane, Klod Puel je razočarano gunđao, verovatno svestan da mu posao ozbiljno visi o koncu.

Spektakl!

SVAKO od 31.278 prisutnih na Moline stadionu dugo će pamtiti utakmicu kojom je počelo nastupajuće 23. kolo Premijer lige.

Zapamtiće da je Vulverhempton vodio 2:0, pa 3:2, da je Lester oba puta stizao tu prednost, ali i da je Diogo Žota odigrao meč života i trećim golom doneo pobedu domaćina, u 93. minutu:

Vulverhempton - Lester 4:3 (2:0)

Prvi Portugalac od Kristijana Ronalda koji je postigao het-trik u Premijer ligi ulepšao je početak godine navijačima "vukova", jer je u 93. minutu savršeno prihvatio perfektnu loptu Raula Himeneza sa desne strane i postavio konačan rezultat.

Bivši igrač Atletiko Madrida prethodno je tresao mrežu volej udarcem (za 1:0), kao i u situaciji "jedan na jedan" sa golmanom gostiju Kasperom Šmajhelom (za 3:2). U međuvremenu je Danca savladao i Rajan Benet posle kornera (za 2:0), ali je Lester na sve te udarce imao spremne odgovore.

Borbeni Džejmi Vardi nije postigao gol za "lisice", ali je uneo ogromnu energiju gostima i podstakao njihov povratak u meč početkom drugog dela. Amerikanac Demari Grej je atletskim trkom u 47. minutu došao u situaciju da pogodi za 2:1, a prvi put je izjednačio mladi Harvi Barns, snažnim udarcem u 51. minutu, kojim je pogodio u nogu defanzivca domaćih Konora Koudija dok je lopta letela ka mreži (2:2).

Usledio je Nevesov gol za 3:2, koji ipak nije bio dovoljan za pobedu, jer je legendarni kapiten Lestera Ves Morgan u 87. minutu postavio 3:3, udarcem glavom, posle prekida.

Taj gol kao da je "povukao" goste u napad, pa je Vulverhempton u nadoknadi stvorio dve velike šanse. Kod prve je Džoni Evans omeo Žotu, ali kod druge Portugalac nije imao nikoga oko sebe. Namestio se, šutirao po zemlji i savladao Šmajhela, za konačnih, nezaboravnih 4:3.

Premijer liga, 23. kolo:

Vulverhempton – Lester 4:3 (2:0)
Žota 4, 64, 93; Benet 12 -- Grej 47, Koudi 51ag, Morgan 87

16.00 Bornmut – Vest Hem
16.00 Liverpul – Kristal Palas
16.00 Mančester junajted – Brajton
16.00 Njukasl – Kardif
16.00 Sautempton – Everton
16.00 Votford – Barnli
18.30 Arsenal – Čelsi

nedelja:

14.30 Hadersfild – Mančester siti
17.00 Fulam – Totenhem

Tabela: Liverpul 57, Mančester siti 53, Totenhem 48, Čelsi 47, Arsenal 41, Mančester junajted 41, Votford 32, Vulverhempton (+1) 32, Lester (+1) 31, Vest Hem 31, Everton 30, Bornmut 27, Brajton 26, Kristal Palas 22, Barnli 21, Sautempton 19, Kardif 19, Njukasl 18, Fulam 14, Hadersfild 11 bodova.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar