Ранијеријев захтјев: Да лопта чешће иде ка Митру!

Менаџер Фулама верује у опстанак и тражи од својих играча да више укључе српског центарфора у игру.

Фудбал 20.01.2019 | 09:45
Ранијеријев захтјев: Да лопта чешће иде ка Митру!
Фулам је претпоследњи на табели, али његов менаџер шири оптимизам.

Прекаљени Италијан Клаудио Ранијери (67) верује да ће клуб остати у Премијер лиги, упркос томе што је у овом тренутку само Хадерсфилд лошије пласиран од екипе са "Крејвен Котиџа".

Ранијери је преузео Фулам у новембру, после отказа који је добио Славиша Јокановић, а екипа је у 11 утакмица у свим такмичењима остварила две победе, уз три ремија. Фулам је претпоследњи на табели и налази се пет бодова испод црте, у зони испадања.

"Наравно да сам позитиван, мислим да ћемо на крају опстати. Наравно да није лако, али остаћемо у лиги", рекао је Ранијери, пренео је Скај.

Упитан да ли је очекивао лакши посао у првих неколико месеци у клубу, Ранијери је рекао да је очекивао тешку сезону у Фуламу.

"Када дођете у Премијер лигу, важно је да схватите квалитет и темпо тих играча. Надам се да ћемо моћи да урадимо нешто добро за тим. Задовољан сам екипом, пошто играчи веома добро тренирају. Наравно, у неким мечевима за победу вам је потребна и срећа. Против Барнлија смо изгубили, а да нам они нису шутнули на гол. То је врло, врло бизарно, али морамо нешто да урадимо", навео је Ранијери.

Он је покушао да уведе више дисциплине у одбрану, а говорио је и о нападачу Александру Митровићу. Српски фудбалер је постигао два гола у првој утакмици коју је Ранијери водио, против Саутемптона (4:2), али је од тада постигао један гол. Ранијери је рекао да важна равнотежа у екипи.

"Радим на томе како да искористим своје играче у нападу и наравно, волео бих више додавања за Митровића. На тренизима је лакше него на утакмицама. Такође, треба помоћи и у одбрани, не само тројица или четворица позади, него и цео тим. У свакој утакмици примимо гол и морам да пронађем решење за то", навео је италијански тренер.

Упитан о решењима, Ранијери је рекао да ће клуб можда морати да купи нове играче у зимском прелазном року. У лондонски клуб већ је дошао Рајан Бабел.

"Надам се да ће донети искуство и квалитет пошто је он изванредан играч. Такође, надам се и головима, пошто су нам потребни играчи који знају да шутну на гол. Он шутира добро са дистанце. То очекујем. Ако буде било добрих прилика за довођење играча, мој председник је спреман", додао је Ранијери.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар