Ranijerijev zahtjev: Da lopta češće ide ka Mitru!

Menadžer Fulama veruje u opstanak i traži od svojih igrača da više uključe srpskog centarfora u igru.

Fudbal 20.01.2019 | 09:45
Ranijerijev zahtjev: Da lopta češće ide ka Mitru!
Fulam je pretposlednji na tabeli, ali njegov menadžer širi optimizam.

Prekaljeni Italijan Klaudio Ranijeri (67) veruje da će klub ostati u Premijer ligi, uprkos tome što je u ovom trenutku samo Hadersfild lošije plasiran od ekipe sa "Krejven Kotidža".

Ranijeri je preuzeo Fulam u novembru, posle otkaza koji je dobio Slaviša Jokanović, a ekipa je u 11 utakmica u svim takmičenjima ostvarila dve pobede, uz tri remija. Fulam je pretposlednji na tabeli i nalazi se pet bodova ispod crte, u zoni ispadanja.

"Naravno da sam pozitivan, mislim da ćemo na kraju opstati. Naravno da nije lako, ali ostaćemo u ligi", rekao je Ranijeri, preneo je Skaj.

Upitan da li je očekivao lakši posao u prvih nekoliko meseci u klubu, Ranijeri je rekao da je očekivao tešku sezonu u Fulamu.

"Kada dođete u Premijer ligu, važno je da shvatite kvalitet i tempo tih igrača. Nadam se da ćemo moći da uradimo nešto dobro za tim. Zadovoljan sam ekipom, pošto igrači veoma dobro treniraju. Naravno, u nekim mečevima za pobedu vam je potrebna i sreća. Protiv Barnlija smo izgubili, a da nam oni nisu šutnuli na gol. To je vrlo, vrlo bizarno, ali moramo nešto da uradimo", naveo je Ranijeri.

On je pokušao da uvede više discipline u odbranu, a govorio je i o napadaču Aleksandru Mitroviću. Srpski fudbaler je postigao dva gola u prvoj utakmici koju je Ranijeri vodio, protiv Sautemptona (4:2), ali je od tada postigao jedan gol. Ranijeri je rekao da važna ravnoteža u ekipi.

"Radim na tome kako da iskoristim svoje igrače u napadu i naravno, voleo bih više dodavanja za Mitrovića. Na trenizima je lakše nego na utakmicama. Takođe, treba pomoći i u odbrani, ne samo trojica ili četvorica pozadi, nego i ceo tim. U svakoj utakmici primimo gol i moram da pronađem rešenje za to", naveo je italijanski trener.

Upitan o rešenjima, Ranijeri je rekao da će klub možda morati da kupi nove igrače u zimskom prelaznom roku. U londonski klub već je došao Rajan Babel.

"Nadam se da će doneti iskustvo i kvalitet pošto je on izvanredan igrač. Takođe, nadam se i golovima, pošto su nam potrebni igrači koji znaju da šutnu na gol. On šutira dobro sa distance. To očekujem. Ako bude bilo dobrih prilika za dovođenje igrača, moj predsednik je spreman", dodao je Ranijeri.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar