Дајана за Србију, а Тијана за БиХ

Са Тијаном не разговарам често о одбојци, имамо других тема, а заиста ријетко једна другој дајемо савете, каже Дајана, сестра најбоље одбојкашице свијета Тијане Бошковић.  

Република Српска 19.01.2019 | 14:57
Дајана за Србију, а Тијана за БиХ
Дајана је била једна од најбољих одбојкашица репрезентације БиХ у квалификацијама за Европско првенство, али је изостао одлазак на завршни турнир. Да је БиХ изборила пласман на шампионат старог континента постојала би могућност да заигра против сестре Тијане, најбоље свјетске одбојкашице, која са много успјеха брани боје Србије.

– Никад нисам играла против сестре, мислим да би и њој и мени та утакмица била много занимљива. Прижељкивала сам да се састанемо и жао ми је што нисмо отишле на Европско првенство. Иако играмо у различитим репрезентацијама бодримо једна другу, ја за Србију навијам пуним срцем као и она за БиХ, посебно од како сам ја понијела дрес репрезентације – рекла је Дајана.



Она је у посљедњој утакмици у квалификацијама за пласман на Европско првенство, против Румуније била најбоља играчица са 27 поена, а да је БиХ имала барем још једну тако расположену играчицу сада би правила планове за наступ на првенству старог континента.

– Одбојка је тимска игра тако да не гледам посебно на лични учинак, у тој утакмици је био добар, међутим, ниједан поен не бих могла да освојим сама. Против Румуније смо имали добру прилику, али смо у најважнијим тренуцима одиграле лоше и остале без пласмана на Европско. Из овога морамо да извучемо поуке надам се да нову прилику нећемо дуго чекати. Имамо млад тим увјерена сам да уколико останемо на окупу, заједно са селектором Гораном Нешићем, имамо велике шансе за успех – оптимиста је Бошковићева. 

Дајана је од Тијане старија три године, пут ју је одвео на колеџ у Сједињене Америчке Државе, а након повратка наставила је да се бави одбојком. Иако је Тијана најбоља свјетска играчица, одбојка није главна тема када су заједно.

– Вјеровали или не, одбојка је ријетко кад главна тема наших разговора, углавном о томе причамо након утакмица, и тада размијенимо мишљења, међутим, ријетко кад дајемо савјете једна другој – открила нам је репрезентативка БиХ.

Циљ Супер лига Турске

Дајана тренутно наступа за Саријер Беледијеспор из Турске са којим има високе амбиције, а можда баш са овим клубом у догледно вријеме “изађе на црту” сестри Тијани која брани боје Езачибашија.

– Амбиције су да се пласирамо у Суперлигу. Иако је екипа веома млада мислим да имамо квалитет. За сада смо на првом месту у нашој групи и са нестрпљењем чекамо плеј-оф – рекла је Дајана.

(Српскаинфо)

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

Оки

19.01.2019 14:19

Искрено,никад нецу схватити како неко из Републике Српске мозе играти у Бх дресу.. Знаци,не постоји ни каријера,ни паре,ни ниста на кугли земаљској,сто би мене натјерало на то..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанка

19.01.2019 15:20

Са нормалнин схватањима могу све ....а са сељацким сватањима немозес схватити.....вазно је бити цовјек .....а не националиста ....

Name

За Оки

19.01.2019 15:38

није битан дрес који носис спорт је спорт

Name

роки

19.01.2019 16:48

Наравно, и ја мислим да сви требају ици за Србију.

Name

Марцоне

19.01.2019 17:20

Па зивис у БиХ,хтио ти то или не !

Name

РЕ ЗА

19.01.2019 17:22

Играчи и играчице прво играју за себе да добију што бољи клупски ангажман због новца и нивоа такмичења. Ако су репрезентативни потенцијал играју за Србију, а ако нису боље им током љета одмарати и спремати се за наредну сезону. БиХ у већини екипних спортова није учесник ЕП, а о СП и ОИ је илузорно причати. Сан сваког спортисте је одлазак на ОИ, а кошарка М и Ж, одбојка М и Ж и ватерполо могу остварити само у дресу Србије. Такође Хрвати из БиХ у дресу Хрватске рукомет, ватерполо...Ова девојка није ни блиједа слика млађе сестре и у том Свијету одбојке се може представљати само као сестра и ништа више јер игра другу лигу у Турској.

Name

Са стране

19.01.2019 20:52

Јо је изврстан спортиста, може да бира. Ко није, дај шта даш - игра за БиХ.

Name

ре босанка

19.01.2019 22:05

Браво за коментар Босанка! И свака цаст за сестре!

Name

ре Оки

23.01.2019 10:11

Обзиром да ми је син спортиста, замисли ову ситуацију: дијете ти врхунски спортиста, позива га селектор БиХ и има шансу за пласман на неко озбиљно такмичење. Из Хр или Срб нема позива. Шта ћеш урадити - препоручити дјетету да одбије позив? Лако је туђим к* гогиње млатити.

Name

МИЛАН

19.01.2019 15:19

Мозда се ни мени не свиђа сто су велике силе са представницима српског,хрварског и муслиманског народа уз преговараце из Хрватске и СР Југославије направили дејтонски мировни споразум који је верификован париским споразумом,па морамо тако да функционисемо.То је факат и то је тако.БиХ дрзава са 2 ентитета ...сада,свако бира где да игра и за кога да игра.Ту су и економске околности у игри...вецином националне..таква нам судбина...никог не оптузујем,ствар избора.Ста би тек неки рекли да вецина играца,конкретно одбојкасица игра у Турској...и то не смета,мени лицно не смета,напротив,људи иду за бољом егзистенцијом.По овом коментару сви би требали ици тамо где је народ по вери исти,у Србију или Русију...да не улазимо дубље,па наси људи из РС за бољу егзистенцију скоро сто посто одосе у западне земље....људи се сналазе...таква су времена...срецно...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кал

19.01.2019 15:39

каква човјек мора будала бит да не воли своју земљу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

?????

19.01.2019 17:22

БиХ никада нећу сматрати својом државом а тако и моја дјеца и њихова дјеца и даље, ал никада нећу никог ни напасти или вриједјати. Имам право на своје мишљење и осјећаје.

Name

Мало висе толеранције

19.01.2019 16:18

Свако мозе да игра за кога хоце . Није то никаква новост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зворник

19.01.2019 20:24

Ја никад нецу сматрати РС својом републиком нити је волим нит је моја дјеца воле нит це икад ико волити.

Name

Бл

19.01.2019 23:31

Подршка за ЗВ

Name

босанко

19.01.2019 20:11

никад ми неце бити јасно како биједник мозе узиват кад богатас добро једе а он глада и драго му је да је овај сит хехех преведено зивјет у једној дрзави добијат плату или пензију а не волити ту дрзаву хахахах врло духовито и наставите тако мени је бас драго кад пролазим од Сарајева према Београду да видим толику биједу у Сокоцу Хан Пијеску а да толико воле Србију хахахах

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пих

21.01.2019 09:20

И ја сито када видим толику биједу у Варешу, Брези, Тузли, Зеници никда нећу схватити како сте гласали да изађете из Југе и како данас подржавате ову накарадну БиХ.

Name

Забрањено пушење

21.01.2019 15:15

Никада у БиХ није било мање људи,а висе будала.Јер то нека епидемија у нас?нерзумијем.

ОДГОВОРИТЕ