Косан о томе шта ће Звезди Вулић и Вукановић?

Звезда нема играча као што је Вулић, ваљда знају зашто су довели Вукановића! Тренер Крушевљана, Милорад Косановић, о тандему појачања српског шампиона. . .

Фудбал 20.01.2019 | 16:00
Косан о томе шта ће Звезди Вулић и Вукановић?
За Милоша Вулића 200.000 евра, за првог стрелца Суперлиге Алексу Вукановића још 350.000. Црвена звезда је одлучила да капиталце зимског прелазног рока „упеца“ у Крушевцу.

Све што су приказали у Лазаревог граду указује да би бивши тандем Напретка морао да покаже колико може и у Звездином дресу. Међутим, и Вулића и Вукановића ће у Љутице Богдана сачекати нека нова димензија. Биће много више притиска и још више конкуренције за место у тиму.

Поједини навијачи су скептични, други, пак, мисле да ће се Вулић и Вукановић брзо наметнути Владану Милојевићу. Једино дилему нема Милорад Косановић, човек који је двојицу Звездиних појачања дриловао у крушевачком Напретку последњих 18 месеци.

„Знате како, најбоље би било да људе из Црвене звезде питате зашто су довели Вулића и Вукановића. Ако су они проценили да су им потребни онда ја немам шта да коментаришем. У Напретковом систему игре они су показали колико могу. Ја стварно верујем у њих, али ако Звезда не буде градила игру око њих онда могу да имају озбиљних проблема. За оно што сам ја тражио и желео, они су били идеални“, каже за МОЗЗАРТ Спорт Милорад Косановић.

Милош Вулић је био идеолог игре Напретка у последњих годину дана. Играчки је порастао као квасац под патронатом искусног стручњака. Међутим, већ на потписивању уговора са Звездом сачекало га је озбиљно бреме. Сви га виде као идеалну замену за Ненада Крстичића, посебно што је јак на лопти.

„Да, он је јак на лопти, него шта него је јак. Колико је добар могу да кажем да се Црвена звезда касно сетила да га доведе на Маракану. Може да истрпи противнички пресинг, а то је Црвеној звезди недостајало посебно у мечевима у Лиги шампиона. Не хвалим ја Милоша зато што сам га тренирао, већ због чињенице да Црвена звезда нема таквог играча тренутно на платном списку“.

Са друге стране Вукановић је већ афримисан. Годину дана Црвена звезда је обигравала око момка из Гајдобре. Сада су се стекли услови за трансфер... Иако има звање најбољег стрелца Суперлиге, Вукановић ће морати озбиљно да запне ако мисли да опстане на Маракани. Конкуренција на његовој примарној позицији крила је озбиљна. Чак бисмо могли да кажемо и претерана. Ту су Симић, Бен, Срнић, Јирка, Јевтовић...

„А шта значи конкуренција? Па нормално је да ће у Звезди да има конкуренцију. Међутим, ваљда у Звезди знају шта су добили. И исто тако верујем да Вукановић зна зашто је одабрао црвено-беле. Дете је то, колико сам чуо њему се није ишло из Србије, послушао је срце. А знам, проверено знам, да су га тражили из шест земаља. Било је ту понуда из Швајцарске и Португала. Он је хтео у Звезду, мени остаје само да му честитам“, додао је Косановић.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар