Kosan o tome šta će Zvezdi Vulić i Vukanović?

Zvezda nema igrača kao što je Vulić, valjda znaju zašto su doveli Vukanovića! Trener Kruševljana, Milorad Kosanović, o tandemu pojačanja srpskog šampiona. . .

Fudbal 20.01.2019 | 16:00
Kosan o tome šta će Zvezdi Vulić i Vukanović?
Za Miloša Vulića 200.000 evra, za prvog strelca Superlige Aleksu Vukanovića još 350.000. Crvena zvezda je odlučila da kapitalce zimskog prelaznog roka „upeca“ u Kruševcu.

Sve što su prikazali u Lazarevog gradu ukazuje da bi bivši tandem Napretka morao da pokaže koliko može i u Zvezdinom dresu. Međutim, i Vulića i Vukanovića će u Ljutice Bogdana sačekati neka nova dimenzija. Biće mnogo više pritiska i još više konkurencije za mesto u timu.

Pojedini navijači su skeptični, drugi, pak, misle da će se Vulić i Vukanović brzo nametnuti Vladanu Milojeviću. Jedino dilemu nema Milorad Kosanović, čovek koji je dvojicu Zvezdinih pojačanja drilovao u kruševačkom Napretku poslednjih 18 meseci.

„Znate kako, najbolje bi bilo da ljude iz Crvene zvezde pitate zašto su doveli Vulića i Vukanovića. Ako su oni procenili da su im potrebni onda ja nemam šta da komentarišem. U Napretkovom sistemu igre oni su pokazali koliko mogu. Ja stvarno verujem u njih, ali ako Zvezda ne bude gradila igru oko njih onda mogu da imaju ozbiljnih problema. Za ono što sam ja tražio i želeo, oni su bili idealni“, kaže za MOZZART Sport Milorad Kosanović.

Miloš Vulić je bio ideolog igre Napretka u poslednjih godinu dana. Igrački je porastao kao kvasac pod patronatom iskusnog stručnjaka. Međutim, već na potpisivanju ugovora sa Zvezdom sačekalo ga je ozbiljno breme. Svi ga vide kao idealnu zamenu za Nenada Krstičića, posebno što je jak na lopti.

„Da, on je jak na lopti, nego šta nego je jak. Koliko je dobar mogu da kažem da se Crvena zvezda kasno setila da ga dovede na Marakanu. Može da istrpi protivnički presing, a to je Crvenoj zvezdi nedostajalo posebno u mečevima u Ligi šampiona. Ne hvalim ja Miloša zato što sam ga trenirao, već zbog činjenice da Crvena zvezda nema takvog igrača trenutno na platnom spisku“.

Sa druge strane Vukanović je već afrimisan. Godinu dana Crvena zvezda je obigravala oko momka iz Gajdobre. Sada su se stekli uslovi za transfer... Iako ima zvanje najboljeg strelca Superlige, Vukanović će morati ozbiljno da zapne ako misli da opstane na Marakani. Konkurencija na njegovoj primarnoj poziciji krila je ozbiljna. Čak bismo mogli da kažemo i preterana. Tu su Simić, Ben, Srnić, Jirka, Jevtović...

„A šta znači konkurencija? Pa normalno je da će u Zvezdi da ima konkurenciju. Međutim, valjda u Zvezdi znaju šta su dobili. I isto tako verujem da Vukanović zna zašto je odabrao crveno-bele. Dete je to, koliko sam čuo njemu se nije išlo iz Srbije, poslušao je srce. A znam, provereno znam, da su ga tražili iz šest zemalja. Bilo je tu ponuda iz Švajcarske i Portugala. On je hteo u Zvezdu, meni ostaje samo da mu čestitam“, dodao je Kosanović.

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar