АБА: Партизанова освета у Далмацији!

Памте црно-бели први овосезонски сусрет и пораз у Београдској Арени.

Кошарка 19.01.2019 | 14:15
АБА: Партизанова освета у Далмацији!
Запамтио је Партизан онај пораз у Београдској Арени од Задра (85:95) после ког је смењен Ненад Чанак, тако да ће бити силно мотивисан да се реваншира. Утакмица је на програму од 17 часова, а црно-бели ће гледати да се врате на стазу победа после незгодног пораза од Монака у Еврокупу.

Црно-бели су у добром низу игара у АБА лиги, стигли су до четврте позиције која води у плеј-оф и сада гледају да наставе у истом темпу пошто су први пут ове сезоне на Јадрану везали три победе.

Тим Андрее Тринкијерија се до сада доказао добром игром на домаћем паркету, тако да ће ово бити прави изазов јер је Задар познат као незгодан домаћин. Хрватски састав је доживео пораз на три од последња четири меча на Јадрану. Партизан игра добро у гостима Задру у последње време, па је тако славио на последња два гостовања у Далмацији.

Партизан је на последњем гостовању успео да изађе на крај са Олимпијом у Љубљани, а уколико се из Задра врати као победник одржаће предност у односу на петопласирану Мегу.

Прошле сезоне, Партизан је у Задру однео победу уз 33 поена заменика капитена Вање Маринковића. Његова добра партија би много значила црно-белима и овога пута.

"Играти у Задру је увек тешко и занимљиво у исто време. Имају добар тим, сада појачан и неким искусним играчима. Заправо, обе екипе су у односу на прву утакмицу ове сезоне претрпеле доста промена, али то не утиче на нашу жељу да им се реванширамо за пораз у Београду. Ипак, важније од онога што је било, јесте оно што је пред нама, а то је борба за плеј-оф и зато ћемо дати све од себе да дођемо до важне победе", рекао је Маринковић.

Дакле, и он је истакао жељу за реваншом.

Нема сумње да ће црно-бели посебну мотивацију црпети из првог овосезонског диуела када је бриљирао Лука Божић с 27 датих поена, док је Литл убацио 19. Стефан Јанковић је тада био једини на нивоу са 19 датих поена.

Црно-бели ће у овој утакмици тражити и повратак у шутерску форму пред нови сусрет с Монаком у Еврокупу. У последњој утакмици на полувремену је тим Андрее Тринкијерија шутирао само 2/16 ван линије 6,75. Са таквим процентом се тешко побеђује.

Андреа Тринкијери је пред утакмицу са Задром истакао мотивацију као битан фактор.

"Играмо против екипе која нас је разбила у Београду. Биће нам веома тешко јер ће се они свим снагама борити за сваку лопту. Ако желимо да изборимо победу, морамо бити једнако мотивисани као и они", рекао је Тринкијери.

Задар има проблема са повређеним и суспендованим играчима. Крајина и Планинић неће играти због повреда, Магарити због казне, а под знаком питања за меч са Партизаном је и Кваме Вон.

Судије на овој утакмици у дворани Крешимир Ћосић биће Дамир Јавор, Јосип Радојковић и Милан Недовић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар