ABA: Partizanova osveta u Dalmaciji!

Pamte crno-beli prvi ovosezonski susret i poraz u Beogradskoj Areni.

Košarka 19.01.2019 | 14:15
ABA: Partizanova osveta u Dalmaciji!
Zapamtio je Partizan onaj poraz u Beogradskoj Areni od Zadra (85:95) posle kog je smenjen Nenad Čanak, tako da će biti silno motivisan da se revanšira. Utakmica je na programu od 17 časova, a crno-beli će gledati da se vrate na stazu pobeda posle nezgodnog poraza od Monaka u Evrokupu.

Crno-beli su u dobrom nizu igara u ABA ligi, stigli su do četvrte pozicije koja vodi u plej-of i sada gledaju da nastave u istom tempu pošto su prvi put ove sezone na Jadranu vezali tri pobede.

Tim Andree Trinkijerija se do sada dokazao dobrom igrom na domaćem parketu, tako da će ovo biti pravi izazov jer je Zadar poznat kao nezgodan domaćin. Hrvatski sastav je doživeo poraz na tri od poslednja četiri meča na Jadranu. Partizan igra dobro u gostima Zadru u poslednje vreme, pa je tako slavio na poslednja dva gostovanja u Dalmaciji.

Partizan je na poslednjem gostovanju uspeo da izađe na kraj sa Olimpijom u Ljubljani, a ukoliko se iz Zadra vrati kao pobednik održaće prednost u odnosu na petoplasiranu Megu.

Prošle sezone, Partizan je u Zadru odneo pobedu uz 33 poena zamenika kapitena Vanje Marinkovića. Njegova dobra partija bi mnogo značila crno-belima i ovoga puta.

"Igrati u Zadru je uvek teško i zanimljivo u isto vreme. Imaju dobar tim, sada pojačan i nekim iskusnim igračima. Zapravo, obe ekipe su u odnosu na prvu utakmicu ove sezone pretrpele dosta promena, ali to ne utiče na našu želju da im se revanširamo za poraz u Beogradu. Ipak, važnije od onoga što je bilo, jeste ono što je pred nama, a to je borba za plej-of i zato ćemo dati sve od sebe da dođemo do važne pobede", rekao je Marinković.

Dakle, i on je istakao želju za revanšom.

Nema sumnje da će crno-beli posebnu motivaciju crpeti iz prvog ovosezonskog diuela kada je briljirao Luka Božić s 27 datih poena, dok je Litl ubacio 19. Stefan Janković je tada bio jedini na nivou sa 19 datih poena.

Crno-beli će u ovoj utakmici tražiti i povratak u šutersku formu pred novi susret s Monakom u Evrokupu. U poslednjoj utakmici na poluvremenu je tim Andree Trinkijerija šutirao samo 2/16 van linije 6,75. Sa takvim procentom se teško pobeđuje.

Andrea Trinkijeri je pred utakmicu sa Zadrom istakao motivaciju kao bitan faktor.

"Igramo protiv ekipe koja nas je razbila u Beogradu. Biće nam veoma teško jer će se oni svim snagama boriti za svaku loptu. Ako želimo da izborimo pobedu, moramo biti jednako motivisani kao i oni", rekao je Trinkijeri.

Zadar ima problema sa povređenim i suspendovanim igračima. Krajina i Planinić neće igrati zbog povreda, Magariti zbog kazne, a pod znakom pitanja za meč sa Partizanom je i Kvame Von.

Sudije na ovoj utakmici u dvorani Krešimir Ćosić biće Damir Javor, Josip Radojković i Milan Nedović.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar