АО: Ћорићу припао српско-хрватски обрачун!

Крајиновић полетео па пао – Ћорић јачи од Србина у трећем колу! Српски тенисер, Филип Крајиновић, поражен је са 3-1 од Хрвата, Борне Ћорића, у трећем колу Аустралијан опена.  Филипу битка, Борни рат! Када је сазнао да ће се за осмину финала борити са Ћорићем, Крајиновић је рекао "да се сматра бољим играчем од ривала из Хрватске", али то није показао на терену.

Тенис 19.01.2019 | 12:15
АО: Ћорићу припао српско-хрватски обрачун!
Ћорић је остварио победу резултатом 2:6, 6:3, 6:4, 6:3 после нешто више од два и по часа игре и пласирао се у осмину финала.

Крајиновић је одлично почео дуел и био знатно бољи ривал на терену, али је у наставку контролу преузео Ћорић, одбранио се од неколико налета Филипа и успео да на крају без већих проблема победи.

Српски тенисер је први сет одиграо на јако високом нивоу. Ритерн му је био одличан и самим тим дошао је до два брејка, а на крају и убедљивог првог сета у своју корист. 

У наставку је уследило "дизање" нивоа игре Ћорића и један лак гем у којем је направио брејк. Филип није имао шансе да дође до изједначења све до краја другог дела игре, када је дошао до две везане брејк прилике. Ипак, Хрват је тада одсервирао неколико снажних сервиса, погодио пар линија и изједначио на 1-1. 

У трећем сету ништа није раздвајало Србина и Хрвата све до седмог гема. Тада је поново пао Крајиновић и сервирао јако лоше, што је Ћорић искористио. Иако је Крајиновић спасао две брејк прилике у том гему није успео да издржи и претрпео је нови брејк, а до краја сета није имао прилику да се врати у исти. 

У четвртом сету све се "распало" за српског играча. Претрпео је један брејк, али одмах након тога имао прилику да истом мером узврати ривалу. Ћорић је код две брејк прилике погодио ас и сервис винер, што је изузетно изнервирало Филипа. 

Он је претрпео нови брејк и тада се већ видело да је тај гем био почетак краја за српског тенисера у овом мечу, али и на целом Аустралијан опену. Имао је Филип прилику да се евентуално тотално врати у меч када је одузео сервис Борни на 5:2, али је већ у наредном гему претрпео брејк. 

Хрватски тенисер ће у наредној рунди играти са бољим из дуела Лука Пуј – Алексеј Попирин. 

Филип Крајиновић добио је битку, Борна Ћорић рат.

"Четврти рекет" Србије није успео више од вођства од 1:0 у сетовима против "другог рекета" Хрватске - 6:2, 3:6, 4:6, 3:6 у мечу 3. кола Аустралијан опена на "1573 арени" у Мелбурну, на чијим трибинама су се надглашавали и навијачи двојице ривала и пријатеља.

Када је сазнао да ће се за осмину финала борити са Ћорићем, Крајиновић је рекао "да се сматра бољим играчем од ривала из Хрватске", али то није показао на терену.

До овог јануара 2019. године ни Сомборац, ни Загрепчанин нису имали победу на Аустралијан опену, а када су коначно "пробили лед", жреб их је у трећој рунди довео на различите стране мреже и, упркос бољем старту нашег тенисера, бољи ривал је био 12. носилац мушког сингла.

Ћорић, који је на "Ози опену" испадао у првом колу 2015, 2016, 2017. и 2018, а потом у шаљивом тону прокоментарисао стартну победу над Стивом Дарсисом, има лепу прилику да "из прве" стигне чак до четвртфинала утолико што га у наредној рунди очекује бољи из дуела (28) Лука Пуј - (WЦ) Алексеј Попирин.

"Отворен" жреб, очигледно, био је улог више у овом малом балканском дербију у ком је 26-годишњи српски Дејвис куп репрезентативац боље почео, "преживео" брејк лопту ривала у првом гему на мечу, па у наредна два гема на сервис Ћорића освојио осам од девет поена за вођство од 5:1 и потом брзих 6:2 за прву "рецку" на семафору, међутим…

Када је четири године млађем ривалу понудио три везане брејк лопте на старту другог сета, при резултату 0:1, а потом успео да "поништи" две - не и трећу, испоставило се да је на наредну шансу за брејк чекао све до почетка четвртог сета!

Сигурним сервисима, 188 центиметара високи Борна одржао је предност брејка до изједначења 1:1, потом константно је био у предности до вођства 4:3 у трећем сету када је поново "напао" сервис ривала и искористио трећу брејк шансу за 5:3 и наговештај преокрета, а онда и комплетирао" камбек" иако је Србин у четвртом сету имао више брејк лопти него у претходна три.

Можда бисмо пратили и пети сет да Крајиновић пре тога није "отворио" четврти губитком сервис гема уз две пропуштене шансе за рибрејк и брзих 1:1, а када му је Ћорић одузео и наредни сервис гем за 0:3 - праткично се чекала капитулација тренутно 93. тенисера света.

Вечерњи програм на "Лејверу" отворио је (3) Александер Зверев, ком је за победу над 155. тенисером света било потребно сат и 54 минута. Добитник "вајлд карда", 26-годишњи Аустралијанац Алекс Болт, није био равноправан ривал Немцу - 6:3, 6:3, 6:2. Следећи испит ће бити знатно тежи: (16) Милош Раонић.

Крајиновић није желео да је потпише без борбе, па је приликом Борниних сервиса за меч коначно стигао до брејка, смањио на 5:3, али ту и стао јер је Хрват из другог покушаја успео да доврши посао и поведе 1:0 у дуелима са пријатељем из Србије.

Упркос поразу, Крајиновић је остварио скок од 21 позиције на АТП листи и по завршетку "Ози опена" "освануће" као 72. на свету, чиме ће прескочити Ласла Ђере (92) и прићу тренутно "другом рекету" Србије, Душану Лајовићу (46).

Крајиновић је 2015. и 2016. успевао да се појави у главном жребу првог грен слема сезоне, али не и да забележи победу, што му је ове зиме коначно успело и то после великог повратка у мечу са (17) Марком Чекинатом из Италије - 4:6, 0:6, 6:1, 7:6 (10:8), 6:4.

Тај дуел трајао је два сата и 49 минута, 60 секунди краће од Филипове друге победе на турниру, над Јевгенијем Донскојом, против кога није изгубио ни сет - 6:4, 7:6 (10:8), 7:6 (7:2).

У сваком случају - честитке Филипу на грен слем резултату каријере, уз жељу да већ на Ролан Гаросу побољша тај резултат!

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар