AO: Ćoriću pripao srpsko-hrvatski obračun!

Krajinović poleteo pa pao – Ćorić jači od Srbina u trećem kolu! Srpski teniser, Filip Krajinović, poražen je sa 3-1 od Hrvata, Borne Ćorića, u trećem kolu Australijan opena.  Filipu bitka, Borni rat! Kada je saznao da će se za osminu finala boriti sa Ćorićem, Krajinović je rekao "da se smatra boljim igračem od rivala iz Hrvatske", ali to nije pokazao na terenu.

Tenis 19.01.2019 | 12:15
AO: Ćoriću pripao srpsko-hrvatski obračun!
Ćorić je ostvario pobedu rezultatom 2:6, 6:3, 6:4, 6:3 posle nešto više od dva i po časa igre i plasirao se u osminu finala.

Krajinović je odlično počeo duel i bio znatno bolji rival na terenu, ali je u nastavku kontrolu preuzeo Ćorić, odbranio se od nekoliko naleta Filipa i uspeo da na kraju bez većih problema pobedi.

Srpski teniser je prvi set odigrao na jako visokom nivou. Ritern mu je bio odličan i samim tim došao je do dva brejka, a na kraju i ubedljivog prvog seta u svoju korist. 

U nastavku je usledilo "dizanje" nivoa igre Ćorića i jedan lak gem u kojem je napravio brejk. Filip nije imao šanse da dođe do izjednačenja sve do kraja drugog dela igre, kada je došao do dve vezane brejk prilike. Ipak, Hrvat je tada odservirao nekoliko snažnih servisa, pogodio par linija i izjednačio na 1-1. 

U trećem setu ništa nije razdvajalo Srbina i Hrvata sve do sedmog gema. Tada je ponovo pao Krajinović i servirao jako loše, što je Ćorić iskoristio. Iako je Krajinović spasao dve brejk prilike u tom gemu nije uspeo da izdrži i pretrpeo je novi brejk, a do kraja seta nije imao priliku da se vrati u isti. 

U četvrtom setu sve se "raspalo" za srpskog igrača. Pretrpeo je jedan brejk, ali odmah nakon toga imao priliku da istom merom uzvrati rivalu. Ćorić je kod dve brejk prilike pogodio as i servis viner, što je izuzetno iznerviralo Filipa. 

On je pretrpeo novi brejk i tada se već videlo da je taj gem bio početak kraja za srpskog tenisera u ovom meču, ali i na celom Australijan openu. Imao je Filip priliku da se eventualno totalno vrati u meč kada je oduzeo servis Borni na 5:2, ali je već u narednom gemu pretrpeo brejk. 

Hrvatski teniser će u narednoj rundi igrati sa boljim iz duela Luka Puj – Aleksej Popirin. 

Filip Krajinović dobio je bitku, Borna Ćorić rat.

"Četvrti reket" Srbije nije uspeo više od vođstva od 1:0 u setovima protiv "drugog reketa" Hrvatske - 6:2, 3:6, 4:6, 3:6 u meču 3. kola Australijan opena na "1573 areni" u Melburnu, na čijim tribinama su se nadglašavali i navijači dvojice rivala i prijatelja.

Kada je saznao da će se za osminu finala boriti sa Ćorićem, Krajinović je rekao "da se smatra boljim igračem od rivala iz Hrvatske", ali to nije pokazao na terenu.

Do ovog januara 2019. godine ni Somborac, ni Zagrepčanin nisu imali pobedu na Australijan openu, a kada su konačno "probili led", žreb ih je u trećoj rundi doveo na različite strane mreže i, uprkos boljem startu našeg tenisera, bolji rival je bio 12. nosilac muškog singla.

Ćorić, koji je na "Ozi openu" ispadao u prvom kolu 2015, 2016, 2017. i 2018, a potom u šaljivom tonu prokomentarisao startnu pobedu nad Stivom Darsisom, ima lepu priliku da "iz prve" stigne čak do četvrtfinala utoliko što ga u narednoj rundi očekuje bolji iz duela (28) Luka Puj - (WC) Aleksej Popirin.

"Otvoren" žreb, očigledno, bio je ulog više u ovom malom balkanskom derbiju u kom je 26-godišnji srpski Dejvis kup reprezentativac bolje počeo, "preživeo" brejk loptu rivala u prvom gemu na meču, pa u naredna dva gema na servis Ćorića osvojio osam od devet poena za vođstvo od 5:1 i potom brzih 6:2 za prvu "recku" na semaforu, međutim…

Kada je četiri godine mlađem rivalu ponudio tri vezane brejk lopte na startu drugog seta, pri rezultatu 0:1, a potom uspeo da "poništi" dve - ne i treću, ispostavilo se da je na narednu šansu za brejk čekao sve do početka četvrtog seta!

Sigurnim servisima, 188 centimetara visoki Borna održao je prednost brejka do izjednačenja 1:1, potom konstantno je bio u prednosti do vođstva 4:3 u trećem setu kada je ponovo "napao" servis rivala i iskoristio treću brejk šansu za 5:3 i nagoveštaj preokreta, a onda i kompletirao" kambek" iako je Srbin u četvrtom setu imao više brejk lopti nego u prethodna tri.

Možda bismo pratili i peti set da Krajinović pre toga nije "otvorio" četvrti gubitkom servis gema uz dve propuštene šanse za ribrejk i brzih 1:1, a kada mu je Ćorić oduzeo i naredni servis gem za 0:3 - pratkično se čekala kapitulacija trenutno 93. tenisera sveta.

Večernji program na "Lejveru" otvorio je (3) Aleksander Zverev, kom je za pobedu nad 155. teniserom sveta bilo potrebno sat i 54 minuta. Dobitnik "vajld karda", 26-godišnji Australijanac Aleks Bolt, nije bio ravnopravan rival Nemcu - 6:3, 6:3, 6:2. Sledeći ispit će biti znatno teži: (16) Miloš Raonić.

Krajinović nije želeo da je potpiše bez borbe, pa je prilikom Borninih servisa za meč konačno stigao do brejka, smanjio na 5:3, ali tu i stao jer je Hrvat iz drugog pokušaja uspeo da dovrši posao i povede 1:0 u duelima sa prijateljem iz Srbije.

Uprkos porazu, Krajinović je ostvario skok od 21 pozicije na ATP listi i po završetku "Ozi opena" "osvanuće" kao 72. na svetu, čime će preskočiti Lasla Đere (92) i priću trenutno "drugom reketu" Srbije, Dušanu Lajoviću (46).

Krajinović je 2015. i 2016. uspevao da se pojavi u glavnom žrebu prvog gren slema sezone, ali ne i da zabeleži pobedu, što mu je ove zime konačno uspelo i to posle velikog povratka u meču sa (17) Markom Čekinatom iz Italije - 4:6, 0:6, 6:1, 7:6 (10:8), 6:4.

Taj duel trajao je dva sata i 49 minuta, 60 sekundi kraće od Filipove druge pobede na turniru, nad Jevgenijem Donskojom, protiv koga nije izgubio ni set - 6:4, 7:6 (10:8), 7:6 (7:2).

U svakom slučaju - čestitke Filipu na gren slem rezultatu karijere, uz želju da već na Rolan Garosu poboljša taj rezultat!

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar