Поред музике узгаја и љешнике

Некадашњи фронтмен култне групе “Бијело дугме”, пјевач Ален Исламовић, поред активног пјевања се већ непуне три године бави и узгојем љешника.  

Забава 19.01.2019 | 09:56
Поред музике узгаја и љешнике
Он за портал ЦдМ открива докле је догурао на свом “агробизнис” плану.

Његова фарма у Бихаћу, коју сређује и воде он и брат његове супруге, простире се на површини од 25.000 метара квадратних.

– То је моје слободно вријеме између викенда, рад на плантажи креће од марта, априла па до септембра или октобра – објашњава Исламовић.

У седам дана довољна су два да одржаваш плантажу, заливаш, штитиш од паразита, прскање, прехрањивање преко коријена, листа и тако даље. Ту љубав према земљи и пољопривреди му је, истиче, усадио отац, а бихаћко поље је најпогодније за љешник у БиХ. 

“Моје су сорте најтраженије на свјетском тржишту за фабрике чоколада, за прављење уља… Радићу на томе да брендирам своје плодове под називом “Љешњак с Уне”, а то ће почети за пар година.”

План је, додаје Исламовић, да кад оде у пензију фарма буде капацитета између 10-15 тона љешника, истичући да се за његов прозвод већ интересују познати прерађивачи из иностранства. “За мене се интересују прерађивачи љешника Швајцарске, Аустрије и Фереро Роше.”

“Фарму одржавамо прописаним пестицидима Европске уније. Да пробате мој плод не би вјеровали, као да сте узели кашичицу нутеле. Послао сам у Швајцарску на анализу шаку љешника и нису могли да вјерују да тако нешто постоји на Балкану и да се узгаја.”

– Можда неко мисли да је нешто морам. Ја стварно не морам ништа. Ја сам срећан деда који очекује још унучића током године – објашњава познати пјевач.

(Блиц)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

XXЛ

19.01.2019 09:50

БРАВО АЛИЈА....ДОБАР БИЗНИС..

ОДГОВОРИТЕ
Name

добар

20.01.2019 16:22

Тако то ради добар домацин

ОДГОВОРИТЕ