ШПА: Срела су се изненађења Примере и било је 4:0!

Максимовић играо 90 минута, Хетафе силан против Алавеса! Фудбалери Хетафеа савладали су Алавес са 4:0 у 20. колу шпанског шампионата.  Наступајуће, 20. коло, почело је атрактивним дуелом екипа које многи нису очекивали на тренутним позицијама. Биће то узбудљјива борба за Европу.  Хетафе више није изненађење, већ тим који напада Европу! Алавес страдао на Алфонсо Перезу.  По два поготка Хаимеа Мате и Хорхеа Молине у Хетафеовој најбољој утакмици у Примери ове сезоне - 4:0.

Фудбал 18.01.2019 | 23:23
ШПА: Срела су се изненађења Примере и било је 4:0!
Српски фудбалер Немања Максимовић одиграо је свих деведесет минута за победнички састав, док је Дарко Брашанац гледао меч са клупе у тренерци Алавеса.

Екипа из Мадрида доминирала је током свих деведесет минута игре и на крају је уписала осму победу у Ла Лиги.

Мрежу Алавеса начео је Мата у 33. минуту из пенала. Са минималним вођством домаћих играча отишло се на паузу. 

Други период игре припао је потпуно Хетафеу који је успео да постигне још ти гола. Два пута стрелац био је Молина у 46. и 55. минуту, док је коначан резултат поставио Мата у 88. минуту. 

Обе екипе сада дели само један бод, Алавес је пети са 32, док је Хетафе шести са 31.

Иако је прошле године имао добру сезону и остао први испод црте која води у Европу, Хетафе је ове сезоне дефинитивно још бољи, чвршћи и спремнији да не испусти шансу.

Са српским везистом Немањом Максимовићем у саставу од почетка до краја, тим из предграђа Мадрида је код куће убедљиво победио још пријатније изненађење Примере:

Хетафе - Алавес 4:0 (1:0)

Головима двоструких стрелаца, искусног Хаимеа Мате (33, 88. минут) и ветерана Хорхеа Молине (46, 55. минут), Хетафе је остварио трећу победу у последња четири кола и стекао двоструку добит.

Поред тога што је учврстио своју шесту позицију, Максимовићев тим се примакао на само бод заостатка за петопласираним Алавесом, који ће му бити велики ривал у борби за Европу.

Меч пред 8.748 гледалаца протекао је у доминантнијем наступу домаћих, иако су три од четири гола "пала" после прекида - пенала, аута и "слободњака". Једини који је постигнут после размене додавања био је и убедљиво најлепши и постигао га је Молина, када је снажним ударцем са око 20 метара поставио 2:0, почетком другог дела.

Искусни центарфор (36), који је све до 23. године играо у четвртој лиги, постигао је ове сезоне осам голова и као капитен предводи екипу у повратку у Европу, где Хетафе није играо од 2010, када је наступао у групној фази Лиге Европе.

Хетафе више није само пријатно изненађење, Хетафе је тим који са оваквом игром може да "нападне" излазак на евросцену у следећој сезони. Сјајна екипа Хосеа Бордаласа одиграла је најбољи меч у Примери и нанела најтежи пораз Алавесу у овој сезони, чиме је петопласираном тиму на табели пришла на само бод заостатка - 4:0 (1:0).

Хероји убедљивог славља и праве фудбалске феште у предграђу Мадрида били су двоструки стрелци, нападачи домаћег тима Хорхе Молина и Хаиме Мата.

Гости су се држали пола сата, када је Гиљермо Марипан неопрезно стартовао на Кристофора, а судија Хосе Мануера показао на белу тачку. Мата је био неумољив, а Алавес више није личио на стабилан тим с почетка меча.

Играче Алавеса је потпуно уништио еврогол Хорхеа Молине са самог почетка другог полувремена, а исти играч је у 55. минуту и дефинитивно запечатио судбину Абелардовог тима. Тачку на изванредну утакмицу Хетафеа ставио је Мата у 88 минуту.

Ла Лига, 20. коло:

Хетафе – Алавес 4:0 (1:0)
Мата 33, 88, Молина 46, 55

субота:

16.15 Реал Мадрид – Севиља
18.30 Уеска – Ат. Мадрид 
20.45 Селта – Валенсија

недеља:

12.00 Бетис – Ђирона
16.15 Виљареал – Ат. Билбао
18.30 Леванте – Ваљадолид
18.30 Рајо Ваљекано – Реал Сосиједад
20.45 Барселона – Леганес

понедељак:

21.00 Еибар – Еспањол

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар