ŠPA: Srela su se iznenađenja Primere i bilo je 4:0!

Maksimović igrao 90 minuta, Hetafe silan protiv Alavesa! Fudbaleri Hetafea savladali su Alaves sa 4:0 u 20. kolu španskog šampionata.  Nastupajuće, 20. kolo, počelo je atraktivnim duelom ekipa koje mnogi nisu očekivali na trenutnim pozicijama. Biće to uzbudljjiva borba za Evropu.  Hetafe više nije iznenađenje, već tim koji napada Evropu! Alaves stradao na Alfonso Perezu.  Po dva pogotka Haimea Mate i Horhea Moline u Hetafeovoj najboljoj utakmici u Primeri ove sezone - 4:0.

Fudbal 18.01.2019 | 23:23
ŠPA: Srela su se iznenađenja Primere i bilo je 4:0!
Srpski fudbaler Nemanja Maksimović odigrao je svih devedeset minuta za pobednički sastav, dok je Darko Brašanac gledao meč sa klupe u trenerci Alavesa.

Ekipa iz Madrida dominirala je tokom svih devedeset minuta igre i na kraju je upisala osmu pobedu u La Ligi.

Mrežu Alavesa načeo je Mata u 33. minutu iz penala. Sa minimalnim vođstvom domaćih igrača otišlo se na pauzu. 

Drugi period igre pripao je potpuno Hetafeu koji je uspeo da postigne još ti gola. Dva puta strelac bio je Molina u 46. i 55. minutu, dok je konačan rezultat postavio Mata u 88. minutu. 

Obe ekipe sada deli samo jedan bod, Alaves je peti sa 32, dok je Hetafe šesti sa 31.

Iako je prošle godine imao dobru sezonu i ostao prvi ispod crte koja vodi u Evropu, Hetafe je ove sezone definitivno još bolji, čvršći i spremniji da ne ispusti šansu.

Sa srpskim vezistom Nemanjom Maksimovićem u sastavu od početka do kraja, tim iz predgrađa Madrida je kod kuće ubedljivo pobedio još prijatnije iznenađenje Primere:

Hetafe - Alaves 4:0 (1:0)

Golovima dvostrukih strelaca, iskusnog Haimea Mate (33, 88. minut) i veterana Horhea Moline (46, 55. minut), Hetafe je ostvario treću pobedu u poslednja četiri kola i stekao dvostruku dobit.

Pored toga što je učvrstio svoju šestu poziciju, Maksimovićev tim se primakao na samo bod zaostatka za petoplasiranim Alavesom, koji će mu biti veliki rival u borbi za Evropu.

Meč pred 8.748 gledalaca protekao je u dominantnijem nastupu domaćih, iako su tri od četiri gola "pala" posle prekida - penala, auta i "slobodnjaka". Jedini koji je postignut posle razmene dodavanja bio je i ubedljivo najlepši i postigao ga je Molina, kada je snažnim udarcem sa oko 20 metara postavio 2:0, početkom drugog dela.

Iskusni centarfor (36), koji je sve do 23. godine igrao u četvrtoj ligi, postigao je ove sezone osam golova i kao kapiten predvodi ekipu u povratku u Evropu, gde Hetafe nije igrao od 2010, kada je nastupao u grupnoj fazi Lige Evrope.

Hetafe više nije samo prijatno iznenađenje, Hetafe je tim koji sa ovakvom igrom može da "napadne" izlazak na evroscenu u sledećoj sezoni. Sjajna ekipa Hosea Bordalasa odigrala je najbolji meč u Primeri i nanela najteži poraz Alavesu u ovoj sezoni, čime je petoplasiranom timu na tabeli prišla na samo bod zaostatka - 4:0 (1:0).

Heroji ubedljivog slavlja i prave fudbalske fešte u predgrađu Madrida bili su dvostruki strelci, napadači domaćeg tima Horhe Molina i Haime Mata.

Gosti su se držali pola sata, kada je Giljermo Maripan neoprezno startovao na Kristofora, a sudija Hose Manuera pokazao na belu tačku. Mata je bio neumoljiv, a Alaves više nije ličio na stabilan tim s početka meča.

Igrače Alavesa je potpuno uništio evrogol Horhea Moline sa samog početka drugog poluvremena, a isti igrač je u 55. minutu i definitivno zapečatio sudbinu Abelardovog tima. Tačku na izvanrednu utakmicu Hetafea stavio je Mata u 88 minutu.

La Liga, 20. kolo:

Hetafe – Alaves 4:0 (1:0)
Mata 33, 88, Molina 46, 55

subota:

16.15 Real Madrid – Sevilja
18.30 Ueska – At. Madrid 
20.45 Selta – Valensija

nedelja:

12.00 Betis – Đirona
16.15 Viljareal – At. Bilbao
18.30 Levante – Valjadolid
18.30 Rajo Valjekano – Real Sosijedad
20.45 Barselona – Leganes

ponedeljak:

21.00 Eibar – Espanjol

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar