БЕЛ: Генк меље и кад губи 0:1 и 1:2!

Лидер белгијског првенства у другом полувремену до победе на гостовању Сент Трудену.

Фудбал 18.01.2019 | 22:54
БЕЛ: Генк меље и кад губи 0:1 и 1:2!
Играју најбољи фудбал у Белгији и делује да им не може нико ништа. Не вреди против Генка ни предност 1:0, ни 2:1, јер је екипа Филипа Клемона толико уиграна да меље све пред собом, што је у уводној утакмици 22. кола Про лиге на својој кожи осетио Сент Труден, иако је био на прагу сензације – 3:2.

Није вредлео, лидер је протутњао и на овом гостовању. Толико је јак да би било праведно да за учинак у досадашњем делу сезоне буде награђен титулом на њеном крају. Тренутно има десет бодова више од актуелног првака Клуб Брижа, а како делује на терену и какву ментлану снагу поседује требало би да се деси чудо да предност испусти. Упркос томе што после основног дела првенства следи плеј-оф.

Генк има фантастичне офанзивце, што се најбоље видело у другом полувремену, кад је Леандро Тросар у размаку од само четири минута најпре поравнао резултат, а затим асистирао Ендонгали. Претходно је, још у 29. минуту, Самата први пут вратио госте у игру и наговестио освајање три бода. Иначе, поменута тројица играча су само у првенству постигла збирно 31 гол и није ни чудо што је Генк на пут ка пехару.

БЕЛГИЈА 1 - 22. КОЛО:

Петак

Сент Труден – Генк 2:1 (1:1)
/Ботака 2, Боли 71 – Самата 29, Тросар 75, Ендонгала 79/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар