BEL: Genk melje i kad gubi 0:1 i 1:2!

Lider belgijskog prvenstva u drugom poluvremenu do pobede na gostovanju Sent Trudenu.

Fudbal 18.01.2019 | 22:54
BEL: Genk melje i kad gubi 0:1 i 1:2!
Igraju najbolji fudbal u Belgiji i deluje da im ne može niko ništa. Ne vredi protiv Genka ni prednost 1:0, ni 2:1, jer je ekipa Filipa Klemona toliko uigrana da melje sve pred sobom, što je u uvodnoj utakmici 22. kola Pro lige na svojoj koži osetio Sent Truden, iako je bio na pragu senzacije – 3:2.

Nije vredleo, lider je protutnjao i na ovom gostovanju. Toliko je jak da bi bilo pravedno da za učinak u dosadašnjem delu sezone bude nagrađen titulom na njenom kraju. Trenutno ima deset bodova više od aktuelnog prvaka Klub Briža, a kako deluje na terenu i kakvu mentlanu snagu poseduje trebalo bi da se desi čudo da prednost ispusti. Uprkos tome što posle osnovnog dela prvenstva sledi plej-of.

Genk ima fantastične ofanzivce, što se najbolje videlo u drugom poluvremenu, kad je Leandro Trosar u razmaku od samo četiri minuta najpre poravnao rezultat, a zatim asistirao Endongali. Prethodno je, još u 29. minutu, Samata prvi put vratio goste u igru i nagovestio osvajanje tri boda. Inače, pomenuta trojica igrača su samo u prvenstvu postigla zbirno 31 gol i nije ni čudo što je Genk na put ka peharu.

BELGIJA 1 - 22. KOLO:

Petak

Sent Truden – Genk 2:1 (1:1)
/Botaka 2, Boli 71 – Samata 29, Trosar 75, Endongala 79/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar