Ахметовић искључен из Независног блока

Независни блок одржао је сједницу Предсједништва Странке, Клуба оснивача и Великог одбора странке на којем је, како је саопштено из странке, одбацио све покушаје дестабилизације изнутра и извана "те потврдио своју опредијељеност новој политици и принципима на којима је настала странка – а то је супротстављање актуелном режиму и њиховим привјесцима", саопштено је из ове странке и потврђено да је одлучено да неколико чланова буде искључено међу којима и један од оснивача Садик Ахметовић.

Босна и Херцеговина 18.01.2019 | 20:57
Ахметовић искључен из Независног блока
''Никакви притисци, уцјене, медијски спинови нити куповина посланика од стране режимске већине неће промијенити став Независног блока. Предсједништво Странке и Велики одбор дали су пуну подршку руководству Странке на челу са предсједником Сенадом Шепићем и подржали наставак вођења преговора у оквиру широког политичког центра и партнерских односа са БХ блоком и странкама које желе промјене и нове владе у БиХ. Засједао је и Етички одбор Независног блока који је једногласно донио одлуке о искључењу из странке чланова: Омера Шкаље, Елмедина Володера, Садика Ахметовића, Маријане Шећибовић и Рефика Шећибовића, а овакав приступ и принципе рада Етичког одбора подржали су и Предсједништво и оснивачи Независног блока", наводи се у саопштењу.

Додаје се да су наведени чланови дјеловали супротно Статуту и програму Странке, као и других појединачних одлука које су донијели надлежни органи и тијела Независног блокаа, посебно приликом гласања у Парламенту Федерације БиХ, на сједници одржаној 9. јануара 2019. године, супротно закључцима и ставовима Предсједништва странке, као и да су у више наврата дјеловали и проводили активности супротне са Статутом странке што је резултирало "потписивањем документа којим се приступа новом политичком блоку, без консултација органа странке, као и континуирано одбијање потписивања кандидатске Изјаве о одрицању минимално 20% мјесечне плате у корист Фонда солидарности Независног блока за подршку стипендирања ученика и студената".

"Наведени чланови су својим понашањем, дјеловањем или поступањем нанијели штету интересима и угледу појединим тијелима Странке и Странке у цјелини, те су стога и искључени из чланства. Независни блок позива све чланове и активисте који подржавају нову политику и приступ НБ-а да се придруже и узму учешће у унутарстраначким изборима, те све заинтересиране ученике и студенте да се јаве на јавни позив Фонда солидарности НБ-а за стипендирање из средстава изабраних и именованих званичника Независног блока'', саопћено је из Независног блока", закључује се у саопштењу.

(Агенције)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ОЋЕКИВАНО

18.01.2019 20:57

ЧУБРО И БУРЛЕ ГА ЧЕКАЈУ РАШИРЕНИХ РУКУ !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аустрија

19.01.2019 05:54

Тоје сигурно

Name

Ре

18.01.2019 23:55

Мала бара а пуно ајкула ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија

19.01.2019 18:06

Ухљеба којег сиротиња финанцира 20 година.висе га не зели ни народ нити странка.омладино сели се у еу нецете морати плацати ухљебе

ОДГОВОРИТЕ