Ahmetović isključen iz Nezavisnog bloka

Nezavisni blok održao je sjednicu Predsjedništva Stranke, Kluba osnivača i Velikog odbora stranke na kojem je, kako je saopšteno iz stranke, odbacio sve pokušaje destabilizacije iznutra i izvana "te potvrdio svoju opredijeljenost novoj politici i principima na kojima je nastala stranka – a to je suprotstavljanje aktuelnom režimu i njihovim privjescima", saopšteno je iz ove stranke i potvrđeno da je odlučeno da nekoliko članova bude isključeno među kojima i jedan od osnivača Sadik Ahmetović.

Bosna i Hercegovina 18.01.2019 | 20:57
Ahmetović isključen iz Nezavisnog bloka
''Nikakvi pritisci, ucjene, medijski spinovi niti kupovina poslanika od strane režimske većine neće promijeniti stav Nezavisnog bloka. Predsjedništvo Stranke i Veliki odbor dali su punu podršku rukovodstvu Stranke na čelu sa predsjednikom Senadom Šepićem i podržali nastavak vođenja pregovora u okviru širokog političkog centra i partnerskih odnosa sa BH blokom i strankama koje žele promjene i nove vlade u BiH. Zasjedao je i Etički odbor Nezavisnog bloka koji je jednoglasno donio odluke o isključenju iz stranke članova: Omera Škalje, Elmedina Volodera, Sadika Ahmetovića, Marijane Šećibović i Refika Šećibovića, a ovakav pristup i principe rada Etičkog odbora podržali su i Predsjedništvo i osnivači Nezavisnog bloka", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su navedeni članovi djelovali suprotno Statutu i programu Stranke, kao i drugih pojedinačnih odluka koje su donijeli nadležni organi i tijela Nezavisnog blokaa, posebno prilikom glasanja u Parlamentu Federacije BiH, na sjednici održanoj 9. januara 2019. godine, suprotno zaključcima i stavovima Predsjedništva stranke, kao i da su u više navrata djelovali i provodili aktivnosti suprotne sa Statutom stranke što je rezultiralo "potpisivanjem dokumenta kojim se pristupa novom političkom bloku, bez konsultacija organa stranke, kao i kontinuirano odbijanje potpisivanja kandidatske Izjave o odricanju minimalno 20% mjesečne plate u korist Fonda solidarnosti Nezavisnog bloka za podršku stipendiranja učenika i studenata".

"Navedeni članovi su svojim ponašanjem, djelovanjem ili postupanjem nanijeli štetu interesima i ugledu pojedinim tijelima Stranke i Stranke u cjelini, te su stoga i isključeni iz članstva. Nezavisni blok poziva sve članove i aktiviste koji podržavaju novu politiku i pristup NB-a da se pridruže i uzmu učešće u unutarstranačkim izborima, te sve zainteresirane učenike i studente da se jave na javni poziv Fonda solidarnosti NB-a za stipendiranje iz sredstava izabranih i imenovanih zvaničnika Nezavisnog bloka'', saopćeno je iz Nezavisnog bloka", zaključuje se u saopštenju.

(Agencije)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

OĆEKIVANO

18.01.2019 20:57

ČUBRO I BURLE GA ČEKAJU RAŠIRENIH RUKU !

ODGOVORITE
Name

Austrija

19.01.2019 05:54

Toje sigurno

Name

Re

18.01.2019 23:55

Mala bara a puno ajkula ..

ODGOVORITE
Name

Sarajlija

19.01.2019 18:06

Uhljeba kojeg sirotinja financira 20 godina.vise ga ne zeli ni narod niti stranka.omladino seli se u eu necete morati placati uhljebe

ODGOVORITE