СП - Баш лоше: Очекивао сам више зрелости!

Недељко Јовановић, некадашњи ас репрезентације, сада помоћник селектора Ненада Перуничића, не крије да је разочаран учинком рукометаша Србије на СП.

Остали спортови 19.01.2019 | 10:30
СП - Баш лоше: Очекивао сам више зрелости!
Рукометаши Србије после слабих партија у групној фази Светског првенства у Берлину, током које су остварили победу, реми и три пораза, наслабији резултат икада, преселили су се у Копенхаген, где ће наступати у Президент купу, односно разигравати за пласман од 17. до 20. места.

При сарадник селектора репрезентације Србије Ненада Перуничића, Недељко Јовановић, не крије да је разочаран учинком репрезентације.

"Дефинитивно да је резултат доста разочаравајући. Интимно сам очекивао да можемо мало боље. Знао сам да ће бити проблема и да је ова екипа на окупу по први пут без пуно дана за припреме. Очекивао сам мало више зрелости, стабилности, контроле утакмице, када смо већ показали да можемо да се боримо са великим противницима и дођемо у ситуацију да имамо предност. Та незрелост новоформиране екипе са 6-7 дебитаната утицала је да не можемо да одржимо ниво свих 60 минута. То су неке ствари које су променљиве, на којима би требало радити у будућности са можда додатком још неких играча", изјавио је Јовановић.

Он је рекао да после свега треба извући поуке како наставити.

"Ово првенство је једно драгоцено искуство и за играче, и за стручни штаб. Играчима ће значити да виде на ком су нивоу и на које ствари треба да обрате пажњу ако имају жељу и вољу да на следећим такмичењима постигну боље резултате".

Бивши репрезентативац жали за бољим учинком, јер је сигуран да је Србија могла више да направи.

"Тужно је ако неко прихвата да се не може боље, да је ово нека чињеница и стање. Може се боље, показали су момци да се може много боље, јер је било фаза лоше, али и добре игре која нас је извлачила из мртвих. Потребно је пронаћи баланс, са искуством, добрим радом у клубовима, психичком спремношћу за велика такмичења и сазнањем који те физички и ментални напори чекају на једном оваквом турниру", навео је Јовановић.

Србија нема времена да кука над лошим резултатом, јер је већ у суботу очекује наставак такмичења. Први ривал је Бахреин, селекција која је трећи пут на светским шампионатима.

Претходна два пута завршавали су на 23. месту, а ово ће бити најбољи резутат у историји.

"Немамо пуно информација ни о Бахреину и Јапану. Нико није размишљао да ћемо доћи у ситуацију са њима да играмо. Наша циљна група биле су европске селекције. Бразил нас је изненадио поново, као 2009. године. То је доказ да сви играју рукомет, сви напредују и боре се да буду бољи. Не би требало очекивати тренинг утакмицу, него ће се они борити. Морамо адекватно да одговоримо на то, да се консолидујемо после свих ових напора у групи и завршимо првенство са две добре игре и победе", рекао је Недељко Јовановић.

Меч између Србије и Бахреина игра се у суботу у Копенхагену од 18 часова.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар