Украјина раскида још 50 споразума

Кијев намјерава да раскине додатних 50 споразума са Москвом, изјавио је украјински министар спољних послова Павел Климкин.

Свијет 18.01.2019 | 16:12
Украјина раскида још 50 споразума
Како је рекао, до сада је вец́ поништено 49 докумената, тако да ц́е Украјина само "наставити тим путем".

"Односе са Русијом смо свели на минимум. Нико не може да очекује нормалне односе између двије земље. То је прошлост и нец́е се поновити ни сутра ни прекосутра. Потребан нам је комплексни приступ потпуној реформацији односа са Русијом", додао је Климкин.

Подсјетимо, у септембру прошле године Кијев је одлучио да не продужи Уговор о пријатељству, сарадњи и партнерству са Русијом.

Климкин је тада изјавио да ц́е Украјина размотрити све споразуме са Русијом, јер, како је објаснио, споразуми закључени прије 2014. године, "више немају смисла".

Москва је тај потез Кијева оцијенила као деструктивни, који нису у складу са интересима украјинског народа.

(Спутњик)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Мило

18.01.2019 15:37

хоце ли раскинути и уговор о повластеној цијени руског гаса?

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИМИ53

19.01.2019 13:28

У зивоту се ниста не десава слуцајно. Треба се само сјетити понасања Украинаца у СССРу за вријеме Хитлеровог напада1941г (као и Хрвати) који су се предавали у милионским бројевима ,одбијајуци бранити тадасњу домовину(СССР).Слицног понасања били су и Татари ,тако да су у тој дрзави нај вецу зртву поднијели Руси. Касније су се многи китили побједницким перјем, али РУСИ НИСУ ЗАБОРАВИЛИ. Треба провјерити границе Украјине прије првог св. рата и Окт.револуције,послије цега је ова усла у састав СССРа. То су границе Украјине ,а никако оне цртане у заједницкој дрзави. Због тих ствари је и код нас избио рат 1990г кад су Републике добиле териториј који нису унијеле у Краљевину Југославију ,уствари то је била "слободна прерија" која је додјељена Србији због уцесца у Великом рату на страни сила побједница. Врло слицна ситуација је и у Украјини ,али како сам вец написао Руси не заборављају (и не опрастају).

ОДГОВОРИТЕ