Ukrajina raskida još 50 sporazuma

Kijev namjerava da raskine dodatnih 50 sporazuma sa Moskvom, izjavio je ukrajinski ministar spoljnih poslova Pavel Klimkin.

Svijet 18.01.2019 | 16:12
Ukrajina raskida još 50 sporazuma
Kako je rekao, do sada je već poništeno 49 dokumenata, tako da će Ukrajina samo "nastaviti tim putem".

"Odnose sa Rusijom smo sveli na minimum. Niko ne može da očekuje normalne odnose između dvije zemlje. To je prošlost i neće se ponoviti ni sutra ni prekosutra. Potreban nam je kompleksni pristup potpunoj reformaciji odnosa sa Rusijom", dodao je Klimkin.

Podsjetimo, u septembru prošle godine Kijev je odlučio da ne produži Ugovor o prijateljstvu, saradnji i partnerstvu sa Rusijom.

Klimkin je tada izjavio da će Ukrajina razmotriti sve sporazume sa Rusijom, jer, kako je objasnio, sporazumi zaključeni prije 2014. godine, "više nemaju smisla".

Moskva je taj potez Kijeva ocijenila kao destruktivni, koji nisu u skladu sa interesima ukrajinskog naroda.

(Sputnjik)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Milo

18.01.2019 15:37

hoce li raskinuti i ugovor o povlastenoj cijeni ruskog gasa?

ODGOVORITE
Name

MIMI53

19.01.2019 13:28

U zivotu se nista ne desava slucajno. Treba se samo sjetiti ponasanja Ukrainaca u SSSRu za vrijeme Hitlerovog napada1941g (kao i Hrvati) koji su se predavali u milionskim brojevima ,odbijajuci braniti tadasnju domovinu(SSSR).Slicnog ponasanja bili su i Tatari ,tako da su u toj drzavi naj vecu zrtvu podnijeli Rusi. Kasnije su se mnogi kitili pobjednickim perjem, ali RUSI NISU ZABORAVILI. Treba provjeriti granice Ukrajine prije prvog sv. rata i Okt.revolucije,poslije cega je ova usla u sastav SSSRa. To su granice Ukrajine ,a nikako one crtane u zajednickoj drzavi. Zbog tih stvari je i kod nas izbio rat 1990g kad su Republike dobile teritorij koji nisu unijele u Kraljevinu Jugoslaviju ,ustvari to je bila "slobodna prerija" koja je dodjeljena Srbiji zbog ucesca u Velikom ratu na strani sila pobjednica. Vrlo slicna situacija je i u Ukrajini ,ali kako sam vec napisao Rusi ne zaboravljaju (i ne oprastaju).

ODGOVORITE