Задар у озбиљним проблемима пред долазак Партизана!

Далматинци кубуре са повредама. . .

Кошарка 19.01.2019 | 11:15
Задар у озбиљним проблемима пред долазак Партизана!
Задар дочекује Партизан у утакмици 16. кола АБА лиге у суботу, 19. јануара од 17 часова.

Стратег екипе из Далмације Анте Назор нагласио је да је Партизан има квалитетнији састав него што је био случај у првом мечу у Београду, када је славио Задар, али да ће његова екипа покушати да дође до веома значајног тријумфа.

„Ово је утакмица од великог значаја, не требам наглашавати колико би нам победа значила за очување статуса у АБА лиги. Од нашег последњег сусрета Партизан је квалитетнија екипа, имају доста маневарских играча, због чега морамо одсећи њихову спољну од унутрашње линије. Пред нама су велики енергетски захтеви како бисмо парирали у одбрани и скоку, а нема бољег примера како то радити од утакмице коју смо добили у Београду. Ми смо променили плејмејкера, на високим позицијама довели Дашића и Жорића, играче који дуго нису играли, изгубили Магаритија… Пуно је то промена и треба времена да се преболе дечје болести и пронађе хемија међу играчима. Ми смо у том процесу, али и Партизан осцилира. Требамо смањити на минимум раздобља наше лоше игре и искористити њихове слабости“, рекао је Назор за клупски сајт.

Задар има проблема са повређеним и суспендованим играчима. Крајина и Планинић неће играти због повреда, Магарити због казне, а под знаком питања за меч са Партизаном је и Кванме Вон.

„Стање с повредама је готово драматично, што се видело и на прошлој утакмици, када смо након искључења Дашића остали са свега шест играча. Медицинска служба улаже велике напоре да све играче оспособи за утакмицу, сачекаћемо последње налазе како бисмо одлучили ко може да наступи“, додао је тренер Задра.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар