Zadar u ozbiljnim problemima pred dolazak Partizana!

Dalmatinci kubure sa povredama. . .

Košarka 19.01.2019 | 11:15
Zadar u ozbiljnim problemima pred dolazak Partizana!
Zadar dočekuje Partizan u utakmici 16. kola ABA lige u subotu, 19. januara od 17 časova.

Strateg ekipe iz Dalmacije Ante Nazor naglasio je da je Partizan ima kvalitetniji sastav nego što je bio slučaj u prvom meču u Beogradu, kada je slavio Zadar, ali da će njegova ekipa pokušati da dođe do veoma značajnog trijumfa.

„Ovo je utakmica od velikog značaja, ne trebam naglašavati koliko bi nam pobeda značila za očuvanje statusa u ABA ligi. Od našeg poslednjeg susreta Partizan je kvalitetnija ekipa, imaju dosta manevarskih igrača, zbog čega moramo odseći njihovu spoljnu od unutrašnje linije. Pred nama su veliki energetski zahtevi kako bismo parirali u odbrani i skoku, a nema boljeg primera kako to raditi od utakmice koju smo dobili u Beogradu. Mi smo promenili plejmejkera, na visokim pozicijama doveli Dašića i Žorića, igrače koji dugo nisu igrali, izgubili Magaritija… Puno je to promena i treba vremena da se prebole dečje bolesti i pronađe hemija među igračima. Mi smo u tom procesu, ali i Partizan oscilira. Trebamo smanjiti na minimum razdoblja naše loše igre i iskoristiti njihove slabosti“, rekao je Nazor za klupski sajt.

Zadar ima problema sa povređenim i suspendovanim igračima. Krajina i Planinić neće igrati zbog povreda, Magariti zbog kazne, a pod znakom pitanja za meč sa Partizanom je i Kvanme Von.

„Stanje s povredama je gotovo dramatično, što se videlo i na prošloj utakmici, kada smo nakon isključenja Dašića ostali sa svega šest igrača. Medicinska služba ulaže velike napore da sve igrače osposobi za utakmicu, sačekaćemo poslednje nalaze kako bismo odlučili ko može da nastupi“, dodao je trener Zadra.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar